Tampereen Taiteilijaseura ry

Information in English can be found here.

Tampereen Taiteilijaseura ry on Suomen toiseksi vanhin edelleen toimiva ammattitaiteilijoiden yhdistys. Seuraan kuuluu yli 300 jäsentä. Sen sääntöjenmukainen tavoite on edistää kuvataiteita sekä tukea taiteilijoiden työtä. Seura toimiikin taiteilijoiden etujärjestönä Pirkanmaan alueella, sekä valtakunnallisten liittojen kautta myös koko Suomessa. Pyrimme tarjoamaan yleisölle laadukkaita visuaalisen taiteen sisältöjä sekä kehittämään ja edistämään taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia, kouluttamaan jäsenistöä ja ylläpitämään taiteilijoiden näyttelymahdollisuuksia.

Taiteilijaseuran jäsenistä noin 2/3 kuuluu jäsenenä myös johonkin valtakunnalliseen kuvataiteilijoiden ammattijärjestöön, kuten Suomen Taidegraafikoihin, Suomen Kuvanveistäjäliittoon, Taidemaalariliittoon, Valokuvataiteilijoiden liittoon tai Muu ry:hyn.

Seuran toimintakeskus on Taidekeskus Mältinranta, jonka kahdessa galleriassa – Galleria ja Studio Mältinrannassa – esitellään nykytaidetta kolmen viikon välein vaihtuvissa näyttelyissä. Taidekeskus Mältinrannassa sijaitsee myös Taidelainaamo, jonka laaja myyntikokoelma sisältää pirkanmaalaista kuvataidetta Tampereen Taiteilijaseuran ammattikuvataiteilijoilta.

Taidekeskuksessa on myös Tampereen Taiteilijaseuran toimisto sekä työtiloja kuvataiteilijoille.

Tampereen Taiteilijaseura hallinnoi Ateljeetalo Pesulaa, Tampereen ateljeetaloa ja Takahuhdin Taidekeskusta.