Tampereen Taiteilijaseura ry

Tampereen Taiteilijaseura ry on Suomen toiseksi vanhin edelleen toimiva ammattitaiteilijoiden yhdistys. Seuraan kuuluu tällä hetkellä 284 jäsentä (tammikuu 2019). Seura toimii taiteilijoiden etujärjestönä Pirkanmaan alueella, sekä valtakunnallisten liittojen kautta myös koko Suomessa. Se pyrkii kehittämään ja edistämään taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia, kouluttamaan jäsenistöään ja ylläpitämään taiteilijoiden näyttelymahdollisuuksia.

Taiteilijaseuran jäsenistä noin 2/3 kuuluu jäsenenä myös johonkin valtakunnalliseen kuvataiteilijoiden ammattijärjestöön, kuten Suomen Taidegraafikoihin, Suomen Kuvanveistäjäliittoon, Taidemaalariliittoon, Valokuvataiteilijoiden liittoon tai Muu ry:hyn.

Seuran toimintakeskus on Taidekeskus Mältinranta, jonka kahdessa galleriassa – Galleria ja Studio Mältinrannassa – esitellään nykytaidetta kolmen viikon välein vaihtuvissa näyttelyissä. Taidekeskus Mältinrannassa sijaitsee myös Taidelainaamo, jonka laaja myyntikokoelma sisältää pirkanmaalaista kuvataidetta Tampereen Taiteilijaseuran ammattikuvataiteilijoilta. Taidekeskuksessa on myös seuran toimisto sekä työskentelytiloja kuvataiteilijoille.

Tampereen Taiteilijaseura hallinnoi Ateljeetalo Pesulaa, Tampereen ateljeetaloa ja Takahuhdin Taidekeskusta. Lisätietoja näistä työtiloista löydät täältä.