Tampereen Taiteilijaseura ry

Grafiikanpajan välineistöäTampereen Taiteilijaseura ry on Suomen toiseksi vanhin edelleen toimiva ammattitaiteilijoiden yhdistys. Seuraan kuuluu tällä hetkellä 282 jäsentä (syyskuu 2018). Seura toimii taiteilijoiden etujärjestönä Pirkanmaan alueella, sekä valtakunnallisten liittojen kautta myös koko Suomessa. Se pyrkii kehittämään ja edistämään taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia, kouluttamaan jäsenistöään ja ylläpitämään taiteilijoiden näyttelymahdollisuuksia.

Taiteilijaseuran jäsenistä noin 2/3 kuuluu jäsenenä myös johonkin valtakunnalliseen kuvataiteilijoiden ammattijärjestöön, kuten Suomen Taidegraafikoihin, Suomen Kuvanveistäjäliittoon, Taidemaalariliittoon, Valokuvataiteilijoiden liittoon tai Muu ry:hyn.

Seuran toimintakeskus on Taidekeskus Mältinranta, jossa on työskentelytiloja kuvataiteilijoille, galleriatilat, taidelainaamo ja seuran toimisto.

Tampereen Taiteilijaseura hallinnoi Ateljeetalo Pesulaa, Tampereen ateljeetaloa ja Takahuhdin Taidekeskusta. Lisätietoja näistä työtiloista löydät täältä.