Talo täynnä taidetta 25.11.-19.12.2023

Teosvälityksen aikana Taidekeskus Mältinranta ja Taidelainaamo ovat avoinna ma–to 12–18, pe 12-16 ja la–su 11–16. Itsenäisyyspäivänä 6.12. Taidekeskus on kiinni. Avajaiset järjestetään lauantaina 25.11. klo 16-18.

Taidekeskus Mältinranta Taidelainaamo mukaan lukien ovat kiinni ripustuksen ajan 22.11.–24.11. sekä lauantaina 25.11. ennen avajaisia. Taidelainaamossa ei voi tehdä teosvaihtoja teosten tuonnin, ripustuksen tai avajaisten aikana.

Täytä ilmoittautumislomake ja teostietolaput etukäteen, jotta teosten tuonti tapahtuu mahdollisimman sujuvasti. Mikäli täytät ilmoittautumislomakkeen sähköisesti, täytä se viimeistään maanantaina 20.11. Lue alla olevat ohjeet huolellisesti.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE:
Sähköinen ilmoittautumislomake (täytä viimeistään 20.11.) TAI paperinen ilmoittautumislomake

TEOSTIETOLAPUT ALV 0 % ja ALV 10 %:
Teostietolaput on toimitettava paperisena myös silloin, kun täytät ilmoittautumisen sähköisesti.
Teostietolaput

TALO TÄYNNÄ TAIDETTA -MAINOS
FACEBOOKIA, INSTAGRAMIA JA SÄHKÖPOSTIA VARTEN
Neliönmuotoinen mainos
Tarina-muotoinen mainos
Tarina-muotoinen mainos, aukioloajoilla

OHJEET:
• Merkitse jokaisen teoksen taakse oma nimesi ja teoksen nimi.
• Täytä oikeat teostietolaput sen mukaan, oletko arvonlisäverovelvollinen vai et.
• Täytä teostietolappu jokaisesta teoksesta: teoksen nimi, vuosi ja tekotapa.
• Jos teoksesi EI ole lainattavissa, yliviivaa kuukausierä (muista laittaa TEOS EI OLE LAINATTAVISSA -ruksi teoksen kohdalle myös ilmoittautumislomakkeeseen).
• Kiinnitä teostietolappu kevyesti teokseesi kiinni. Teostietolappu toimii hintalappuna asiakkaille, joten kirjoita tiedot selkeällä käsialalla tai täytä ne koneella valmiiksi ennen tulostamista.
Toimita teoksista myös teoskuvat. Näin saamme ne asiakkaille näkyväksi Taidelainaamon verkkosivuille. Lähetä teoskuvat osoitteeseen sannamaria.paananen@tampereen-taiteilijaseura.fi otsikolla ”Talo täynnä taidetta -teoskuvat”.

Kuukausierä määräytyy seuraavasti:
Teoksen hinta: kuukausierä €/kk
1 € – 199 €: 10 €
200 € – 499 €: 20 €
500 € – 899 €: 30 €
900 € – 1199 €: 40 €
1200 € – 1499 €: 50 €
1500 € – 1999 €: 70 €
2000 € – 2999 €: 100 €
3000 € – 4499 €: 150 €
4500 € – 5999 €: 200 €
Yli 6000 €: sop. mukaan (maksuaika enintään 30 kk)

TEOSTEN TUONTI MÄLTINRANTAAN:
ke 22.11. klo 12–15.
– Ks. alta, minkä kokoisia teoksia ja kuinka monta voit tuoda.
– Älä jätä teosten tuontia viimetippaan. Teoksia ei oteta vastaan enää klo 15 jälkeen.
– Poista teokset pakkauksesta ja ota pakkausmateriaali mukaasi.

TEOSTEN NOUTO MÄLTINRANNASTA:
ti 19.12. klo 18–19 tai ke 20.12. klo 9–13.
– Noutamattomista teoksista perimme säilytysmaksua 10 € / alkava kuukausi.

TEOSTEN KOKO JA MÄÄRÄ
Seuran jäsenet voivat tuoda tilaisuuteen 1–5 ripustusvalmista teosta koosta riippuen:

 1–5 pientä teosta, joiden koko on alle 80 cm / sivu (kehykset mukaan lukien), tai
 1–2 isoa teosta, joiden koko on 80–150 cm / sivu, tai
 1 ison teoksen (max. 150 cm / sivu) ja 1–2 pientä (alle 80 cm /sivu).
– Jos teoksesi on herkkä tai sen ripustaminen on muuten haasteellista, tule ripustamaan teoksesi torstaina 23.11., kun olemme määritelleet teoksellesi paikan.

HUOM! Lainaamossa olevia teoksia ei voi siirtää Talo täynnä taidetta -teosvälitykseen.

Pyrimme ripustamaan jokaiselta taiteilijalta vähintään yhden teoksen seinälle. Huolehdithan, että teoksissasi on asianmukainen ripustus ja kehystys on ammattimainen, jotta pystymme ripustamaan teoksesi. Mikäli teoksia on paljon ja/tai ne ovat suurikokoisia, joudumme asettamaan teoksia myös nojaamaan seinän viereen pinoon. Seura ei vakuuta teoksia.

HUOM! Emme laita esille teoksia, joista ei ole tehty ilmoittautumislomaketta ja teostietolappuja, tai joista puuttuvat hintatiedot tai joiden tiedot ovat muuten olennaisesti puutteelliset. Täytä oikeat teostietolaput sen mukaan, oletko alv:llinen vai et.

TAIDETUOTEMYYNTI TALO TÄYNNÄ TAIDETTA -TEOSVÄLITYKSESSÄ
Taiteilijat voivat tuoda myös taidetuotteita myyntiin myyntipöydälle koko tapahtuman ajaksi. Ne voivat olla esimerkiksi painotuotteita, koruja tai muita soveltavia, laadukkaita taidetuotteita.

Yhden tuotteen hinta saa olla enintään 100 euroa, mutta kannustamme varsinkin alle 50 euroa maksavien tuotteiden tuontiin. Näistä myynneistä peritään muutoin normaali 35 % provisio, mutta alle 25 euroa maksavista tuotteista peritään alennettu provisio, joka on 25 % (sis. 24 % ALV). Laadi meille selkeä lista tuomistasi tuotteista hintoineen.

Toivomme, että tuot pienmyyntituotteet samalla kertaa kuin itse Talo täynnä taidetta -teoksesi, mutta pienmyyntiä voi täydentää koko näyttelyn ajan. Ilmoitathan kuitenkin etukäteen sähköpostilla, jos olet tuomassa pientuotteita kesken näyttelyn.

Taiteilijaseuralla ei ole esittelytelineitä valmiina, joten tuothan tuotteillesi oman tapahtumaa varten! Tilaa myyntipöydillä on rajoitetusti, mutta pyrimme saamaan tuotteet mahdollisimman hyvin esille. Huomioithan, että meillä ei ole mahdollisuutta ottaa tuotteita varastoon, joten seuraathan itse tuotteittesi menekkiä.

Emme erittele pienmyyntiä, vaan myynnit tilitetään taiteilijoille kokonaissummana. Emme pidä lukua taiteilijoiden myynneistä, vaan taiteilijat vastaavat itse tuomiensa tuotteiden myyntimäärien laskemisesta. Hinnat tulee laittaa jokaiseen myytävään tuotteeseen. Ei määräalennuksia.

TAIDETORI lauantaina 9.12. klo 11-16
Taidetori järjestetään lauantaina 9.12. klo 11–16 Taidekeskus Mältinrannassa. Silloin kaksitoista seuran taiteilijaa saa maksuttoman myyntipöydän (huom. pöydät eri kokoisia) omille edullisille taideteoksilleen ja muille taidetuotteille. Taiteilijat myös sitoutuvat tulemaan ajoissa paikalle kantamaan oman pöytänsä varastosta ja jäämään tilaisuuden jälkeen palauttamaan sen varastoon.

Periaatteena on, että taiteilijat ovat itse paikalla päivän ajan myymässä omaan laskuunsa teoksiaan, joiden hintojen tulee olla enimmillään 100 euroa. Erityisesti kannustamme alle 50 euron tuotteisiin, sillä olemme havainneet niiden menevän kaupaksi helpoiten. Jokaisen taiteilijan tulee itse varata vaihtorahaa tai oma maksupääte sekä kuittivihko myyntiään varten. Taiteilijan itse myymistä tuotteista ei peritä provisiota. Teoksia voi tarvittaessa myydä myös osamaksulla lainaamon kautta, mutta silloin niistä peritään Taiteilijaseuralle Taidelainaamon normaali myyntiprovisio.

Ilmoittauduthan sunnuntaihin 12.11. mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Taidetori järjestetään, jos osanottajia on vähintään 10.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Anne Paldanius: anne.paldanius@tampereen-taiteilijaseura.fi, 050 5503145

TEOSTARINA SOMEEN
Otamme näyttelystä pääosin yleiskuvia teosten suuren määrän vuoksi. Jos haluat, että nostamme esiin Talo täynnä taidetta -teosvälitystilaisuuteen tuotavaa teostasi, lähetä meille kuva tai vdieo ja pieni tarina teoksestasi. Otamme mukaan kymmenen ensimmäistä sopivaa teoskuvaa ja -tarinaa ja postaamme ne teosmyynnin aikana Facebookissa ja Instagramissa. Lähetä kuvat ja tarinat Sanna Marialle (sannamaria.paananen@tampereen-taiteilijaseura.fi).

OHEISTAPAHTUMA
Taiteilijaseura järjestää osana Talo täynnä taidetta -teosvälitystä avoimen oheistapahtumapäivän lauantaina 2.12. Aikatauluista ja esiintyjistä julkaistaan tietoja tarkemmin lähempänä tapahtumaa.