Ajankohtaisia hakuja

HUOM! Tältä sivulta löytyvät muut kuin STS:n ja Julkisen taiteen sivuilla olevat haut. Seuran omat haut löytyvät jäsenkirjeistä.

SISÄLTÖ:
Koulutukset, luennot, seminaarit ja muut tapahtumat
Apurahat ja stipendit
Kilpailut ja taidehankkeet
Näyttely- ja projektihaut sekä näyttelytilat
Residenssit ja työskentelytilat
Koulutusmateriaaleja muita hyödyllisiä tietolinkkejä
Muuta

Seuraa Suomen Taiteilijaseuran ilmoitustaulua.

  • Sivulla on kootusti tietoa ammattimaisista kuvataidealan työpaikoista ja työtilaisuuksista, koulutuksista sekä näyttely-, apuraha- ja residenssihauista.

Seuraa Framen ajankohtaisia uutisia.

Seuraa Julkisen taiteen kalenteria.

  • Sivulla kootaan yhteen käynnissä olevat taidekilpailut ja taiteilijahaut sekä julkiseen taiteeseen liittyvät keskustelutilaisuudet, koulutukset ja muut tapahtumat.

Seuraa SKjL:n ilmoitustaulua Facebookissa.

  • Ilmoitusstaululla kerrotaan ajankohtaisista hauista.

Seuraa Taiteen edistämiskeskuksen ajankohtaisia tiedotteita.

Koulutukset, luennot, seminaarit ja muut tapahtumat

TAIDEYLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO. Taideyliopiston avoimen yliopiston kevään 2024 haku on nyt käynnissä. Tarjonnassa on mm. seuraavat kuvataiteen ja kuvataidealalle soveltuvia opintoja. Välitättekö alla olevan tiedon jäsenillenne, mikäli uskotte heidän olevan kiinnostuneita kevään koulutuksista.

Haku 7.12.2023 (tutkinto-opetukseen integroitu opetus) tai 13.12.2023 klo 23.59 (avoimen yo:n oma opetus).

Maksuton työelämäkoulutus ja -ohjaus vapaan taiteen kentän ammattilaisille
Taideyliopisto tarjoaa vapaan taiteen kentän ammattilaisille suunnattua työelämäkoulutusta ja -ohjausta maksuttomasti vuosina 2023–2025. Hankkeen puitteissa järjestetään laajasti maksuttomia työelämäopintoja muun muassa pienten taide- ja kulttuurialan toimijoiden kestävän johtamisen sekä projektinhallinnan Pyörre (20 op) -opintokokonaisuus, tekijänoikeuksien ja osaamisen sanoittamisen itsenäisesti suoritettavat verkkokurssit, Freelancerin talousaiheinen -webinaarisarja, sekä taidealan kansainväliseen agentointiin perehdyttävä Välitän-kurssi. Hankkeen puitteissa pilotoidaan Ura+ -palvelua, joka tukee uravalmiuksien kehittymistä uravalmiuksien itsearvion ja ohjaustapaamisten avulla.

Maksuton työelämäkoulutustarjonta löytyy tästä linkistä.

Koko tarjonta sekä kurssikuvaukset ja tarkemmat ilmoittautumisohjeet löytyvät verkkosivuiltamme osoitteessa: https://www.uniarts.fi/avoimen-yliopiston-kurssit

LUOVIA-HANKE vahvistaa luovien alojen yrittäjien ja freelancereiden osaamista, muutoskyvykkyyttä, työhyvinvointia ja yhteistyövalmiuksia tarjoamalla koulutusta, neuvontaa, asiantuntijaohjausta ja vertaisoppimista. Samalla edistetään eri sektoreiden verkostoitumista myös oman alan ulkopuolelle. Voit ilmoittautua kaikkiin LUOVIA-hankkeen tapahtumiin missä tahansa vaiheessa hanketta. Tilaisuudet ovat maksuttomia. LUOVIA-hankkeen tapahtumakalenterista löydät järjestettävät koulutukset ja muut tapahtumat.

TURUN TAIDEGRAAFIKOIDEN KURSSIT. Turun Taidegraafikoiden kurssit jatkuvat Rettigin pajalla lähinnä viikonloppukursseina. Kursseille voit osallistua, vaikkei sinulla ole aiempaa kokemusta grafiikan tekemisestä. Pätevät opet neuvovat sinua vakaalla ammattitaidolla upealla grafiikanpajalla os. Nunnankatu 4. Kursseilta saat kaikki tarvittavat materiaalit ja välineet. Kurssiohjelma ja ilmoittautuminen.

Takaisin alkuun

Apurahat ja stipendit

SUOMEN KULTTUURIRAHASTON APURAHAT. Suomen Kulttuurirahasto myöntää apurahoja taiteen, tieteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille, työryhmille ja yhteisöille keskusrahaston ja 17 maakuntarahaston kautta. Apurahoja myönnetään tieteelliseen ja taiteelliseen työskentelyyn sekä hankkeisiin ja hankintoihin suomalaisille tai Suomessa asuville tai toimiville henkilöille ja yhteisöille. Tukea myönnetään myös muille hakijoille, joiden hakemuksella on vahva yhteys suomalaiseen kulttuuriin.

Hakuajat: maakuntarahastot tammikuussa, keskusrahasto maaliskuussa (mm. liikkuvuusapuraha taiteilijoille ja taidekriitikoille sekä Taide toiseen -apuraha taidehankkeisiin), elokuussa (mm. liikkuvuusapuraha taiteilijoille ja kriitikoille opiskelujaksoon ulkomailla sekä residenssiapuraha) ja lokakuussa (apurahoja tieteelliseen ja taiteelliseen työskentelyyn sekä hankkeisiin ja hankintoihin).

TIEDEJATUTKIMUS.FI-sivuston Kulttuuri- ja kansalaistoiminta -alasivulta löytyy erilaisten tahojen apurahahakuja, jotka soveltuvat myös kuvataiteilijoille. Lue lisää.

POHJOISMAISEN KULTTUURIPISTEEN TUKIOHJELMAT. Haettavana on mm. liikkuvuustuki, joka on tarkoitettu ammattitaiteilijoiden ja kulttuurialan ammattilaisten matkoihin ja vierailuihin Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Liikkuvuustuen hakuajat ovat: 03.01.– 31.01.2023, 27.02.–27.03.2023 ja 28.08.–28.09.2023. Haettavana on myös avustuksia Pohjoismaiden ja Baltian maiden ammattitaiteilijoiden ja kulttuurityöntekijöiden yhteistyön tukemiseen. Lisätiedot ja hakuohjeet.

NAPA TUKEE KULTTUURIHANKKEITA. NAPA eli Pohjola-instituutti Grönlannissa myöntää tukea hankkeille, joissa on arktinen näkökulma. Hankkeessa tulee olla yhteistyökumppaneita Grönlannista ja Pohjoismaista. NAPA tukee vuosittain lukuisia hankkeita kulttuurin ja taiteen alala. Tuen määrä voi olla korkeintaan 200 000 DK (~26 878 EUR). Tukea voi hakea juoksevasti aina kuukauden 15. päivään mennessä. Kuitenkin isompien summien (100 000–200 000 DK) viimeinen hakupäivä on tänä vuonna 15. lokakuuta 2023. Lue lisää.

FRAMEN APURAHAT.  Frame myöntää taiteilijoille matka-apurahoja näyttelytoimintaan ulkomailla sekä projektiapurahoja suomalaisen nykytaiteen kansainvälisiin hankkeisiin.

Frame jakaa vuosittain apurahoja taiteilijoille, nykytaiteen asiantuntijoille ja yhteisöille. Apurahoilla tuetaan suomalaistaiteilijoiden näyttelytoimintaa ulkomailla sekä kansainväliseen levitykseen tarkoitettuja taidejulkaisuja, gallerioiden osallistumista taidemessuille ja nykytaiteen ammattilaisten verkostoitumismatkoja. Apurahoja myönnetään seuraaville nykytaiteen aloille: kuvataide, valokuvataide, mediataide, taidekäsityö, sarjakuvataide, performanssi ja äänitaide. Katso hakuajat ja ohjeet.

AVEK tukee monimuotoista kotimaista audiovisuaalista kulttuuria tekijänoikeusvaroin. AVEKin tuella syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataideteoksia. Tuet ja hakohjeet löydät täältä.

Takaisin alkuun

Kilpailut ja taidehankkeet

Takaisin alkuun

Näyttely- ja projektihaut sekä näyttelytilat

GALLERIA KATARIINA, HAA GALLERIA, MALMITALON GALLERIA. Helsinki. Näyttelyhaku 1.10.-30.11.2023. Lisätietoja hakuaikana: https://www.helsingintaiteilijaseura.fi/ajankohtaista/galleria-katariinan-haa-gallerian-ja-malmitalon-gallerian-vuoden-2025-nayttelyhaku-kaynnistyy-lokakuussa/

VILLA SURUTON. Savonlinna. Hakuaika vuodelle 2024 30.11.2023 saakka. Villa Suruton on uusi taidegalleria Savonlinnassa. Gallerian ja suunnittelutoimiston taide & sisustusnäyttely ILO on SURUTON kesällä 2023 sai hyvän vastaanoton. Villa Suruton avaa nyt ovensa suomalaisen ja kansainvälisen ammattitaiteen galleriaksi vuoden 2024 alusta. Avausnäyttely pidetään syksyllä 2023.

Gallerian perustajat ovat kuvataiteilija Tuomo Kukkonen ja sisustussuunnittelija Christian Irjala. Molemmat ovat oman alansa ammattilaisia vuosikymmenien ajalta. Villa Suruton sijaitsee vanhassa puuhuvilassa. Huvila Suruton rakennettiin v. 1890 Savonlinnan kylpylaitoksen vierashuvilaksi.

Galleria on avoinna ke-pe klo 11-19 ja la 11-16. Näyttelyajat ovat talvi- ja syyskaudella 4 viikkoa. Kesänäyttely kestää 9 viikkoa. Kesällä näyttely on avoinna ma-pe 11-17 ja la 11-16. Galleriassa on kaksi näyttelyhuonetta (pohjakuvassa huoneet 02 ja 06) sekä eteinen, jossa on myös ripustustilaa. Huoneessa 02 on 15,7 jm, huoneessa 06 on 14,7 jm, eteisessä 3,7 jm ja yläkerran hallissa 4,3 jm. Kesänäyttelyssä käytössä lisäksi yläkerran huone 10, jossa näyttelytilaa 15 jm.

Näyttelyajat vuodelle 2024 ovat haussa 30.11.2023 saakka. Vapaamuotoinen hakemus, jonka liitteenä teoskuvia max 10 kpl, cv ja näyttelyn ajankohta (ensisijainen ja toissijainen vaihtoehto).

Näyttelyajat v. 2024: 11.1.-10.2. /15.2.-16.3./21.3.-20.4./25.4.-25.5. kesä: 14.6.-17.8. /5.9.-5.10./10.10.-9.11./14.11.-14.12. (avajaiset/lehdistötilaisuus näyttelyjakson ensimmäinen päivä) Näyttelyvuokra on talvi- ja syyskaudelta 1000 €/4 viikkoa. Myyntiprovisio on 20 % +alv. 24%. Kesänäyttely kestää 9 viikkoa ja vuokra koko galleriasta (ylähalli ja yläkerran näyttelyhuone mukaan lukien) on 3800 €. Kesänäyttely voidaan jakaa myös esim. kolmen taiteilijan kesken, jolloin huoneet 02 ja 06 ovat 1200 €/huone ja huone 10 ja ylähalli 1400 €.

Vuokra sisältää avajaiset tarjoiluineen, valvonnan, tiedottamisen, ripustuksen ja kutsut sähköisesti. Taiteilija toimittaa tiedotuksessa käytettävät teoskuvat sekä lyhyen esittelyn. Päätökset näyttelyistä tehdään 15.12.2023 mennessä.

Hakemukset osoitteeseen: villasuruton@gmail.com Lisätiedot: Tuomo Kukkonen, puh. 050 5916116

www.villasuruton.fi https://facebook.com/Taidekammari

CAFÉ BAR NO JA BAR 10. Helsinki. Jatkuva haku. Uudenmaankadun Café Bar No 9 ja Fleminginkadun Bar 10 tunnetaan paitsi viihtyisinä ravintoiloina, myös monipuolisen nykytaiteen esitystiloina. Kuratoituja näyttelyitä on Ysibaarissa järjestetty jo pitkälti yli kymmenen vuotta,  ja ravintola on ollut edelläkävijä näyttelykulttuurin muutoksessa ja luomassa uudenlaisia taiteen esittämisen konventioita, joissa taiteilija ei joudu ottamaan suurta taloudellista riskiä. Bar Kympissä näyttelytoiminta on ollut osa ravintolaa sen aukeamisesta saakka.

Ravintolat mahdollistavat näyttelyaikoja meritoituneille taiteilijoille ja uusille tulokkaille. Ysibaarissa näyttelyt vaihtuvat kuukausittain, bar Kympissä näyttelyaika on kaksi kuukautta. Ravintolat tarjoavat taiteilijalle tilan, tiedotuksen, joka sisältää mm. tiedotustekstin ja Ysissä painetun kutsun ja julisteen, sekä apua ripustukseen. Vuokran sijaan ravintola pitää Ysibaarissa itsellään yhden näyttelyn teoksista, ja Kympissä myydyistä teoksista peritään provisio 25%. Ysibaarissa taiteilijoiden joukosta valitaan vuosittain ammattilaisista ja ravintolan henkilökunnasta koostuvan juryn avulla Kanakorianteri-stipendiaatti (1000 €).

Näyttelyaikaa haetaan lähettämällä CV, näyttelysuunnitelma sekä teoskuvia ja/tai linkki taiteilijan nettisivuille osoitteeseen artists.bar9 (at) gmail.com  tai artists.bar10 (at) gmail.comHakemuksissa painotetaan vahvaa omaa tyyliä ja visuaalista maailmaa sekä kykyä näyttelyprosessin onnistuneeseen toteutukseen. Hakemuksia vastaanotetaan läpi vuoden.

Lisätietoja sähköpostitse kuraattoreilta Anna Jensen, Marika Lahdenperä, Emma Suominen & Rauha Aaltonen.

In English: Uudenmaankatu’s legendary Bar 9 and the newcomer Bar 10 in Helsinki host curated exhibitions for both emerging artists and more established professionals.

Café Bar 9 has pioneered in challenging the context of exhibiting art in Helsinki and changing the exhibition culture into more accessible. Instead of asking the artist to pay for the walls, Bar 9 keeps one work from the exhibition to its collection and offers the artist help in promotion, like writing press releases, printed and designed invitations and posters, and help with installation. Each year a jury chooses one of the artists to be awarded Bar 9’s Chicken Coriander grant. Previous years the grant has been 1000 €.

Bar 10’s stylish interior space offers a nice opportunity for an exhibition. The rotation of the exhibitions is approximately 2 months. The curators help with the installation of the exhibition and with the promotion. The restaurant takes a 25% provision of the sold works and the lovely italian bubbly Alberto Nani Prosecco sponsors the vernissage.

To apply, send your CV, documentation pictures or link to your webpage and exhibition proposal to artists.bar9 (at) gmail.com and artists.bar10 (at) gmail.com . We appreciate proposals with strong and personal ideas/ concepts and visual style, and a professional approach to take care of the whole exhibition process. Proposals are accepted throughout the year.

For more info, please contact the curators Anna Jensen, Marika Lahdenperä, Emma Suominen & Rauha Aaltonen via email.

HELLA-GALLERIA. Kauhajoki. Jatkuva haku. Vuokra-aika jaetaan kuukauden pätkissä ja hinta on 350 €. Myyntiprovisiota emme peri. Galleriaa ylläpidetään talkoovoimin, tilavuokran perii talon omistaja. Varsinainen näyttelyhuone on pinta-alaltaan 33 neliötä, lisäksi aulan komea hirsiseinä on myös käytettävissä. Valaistuksena on spottivaloja sekä luonnonvalo huoneen kahdesta ikkunasta. Kävijöitä näyttelyillä on keskimäärin 400-500 henkilöä kuukaudessa. Ripustuksessa käytetään kiskoja, joiden maksimikantavuus on 15 kg, myös muutamia veistojalustoja löytyy. Lisätietoja ja hakuohjeet.

Takaisin alkuun

Residenssit ja työskentelytilat

ARTINRES.FI välittää ja kokoaa tietoa suomalaisesta residenssikentästä sekä muista residenssimahdollisuuksista taiteilijoille ja yhteisöille.

ATELJEESAATIO.FI Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön työtilat, ateljeeaseunnot ja residenssitoiminta.

VILLA KARO. Benin. Residenssiin voi nyt hakea sekä kevät- että syyskaudelle 2023. Eräpäivät residenssiin 20.9. ja 15.3. Villa Karo tarjoaa taiteilijoille, tutkijoille ja kulttuuri- ja yhteiskunta-alan ammattilaisille mahdollisuuden residenssityöskentelyyn Beninissä sekä toimii kulttuurikeskuksena Grand-Popossa. Villa Karo koostuu viidestä rakennuksesta: kulttuurikeskuksen päärakennus, kaksi museota, tutkimuskeskus ja monitoimitila. Residenssihuoneet ovat päärakennuksessa ja tutkimuskeskuksessa. Lisätiedot ja hakuohjeet.

NORTHERN AIR -RESIDENSSIKESKUS ARK KUUSAMO. Jatkuva haku. Residenssiin voi hakea 1-3 kk mittaisia työskentelyjaksoja. Hakemus on jätettävä kahta kuukautta ennen aiottua residenssiajankohtaa. Lisätietoja eri vaihtoehdoista ja residenssiohjelmista.

TYÖTILAA VUOKRATTAVANA NANSOTALOSSA NOKIALLA. Lisätiedot.

HAKONIEMI – LUOVA TILA -RESIDENSSI. Rääkkylä. Jatkuva haku. Residenssivalinnassa painotetaan kiinnostusta luonnonympäristöön ja ympäristön kannalta kestävästi toteutettaviin työsuunnitelmiin. Residenssi soveltuu mm. eri alojen taiteilijoille, muusikoille, kirjailijoille, artesaaneille, muotoilijoille ja arkkitehdeille. Lisätiedot ja hakuohjeet.

TAIDEKESKUS SALMELA. Nuorten nuorten taiteilijoiden talviresidenssi. Mäntyharju. Jatkuva haku. Residenssi tarjoaa ilmaiset asunto- ja ateljeetilat rauhallisessa ympäristössä Mäntyharjun kirkonkylässä. Salmelan päärakennuksessa on ateljee- ja asuntotilat samanaikaisesti neljälle taiteilijalle. Ateljeet sopivat parhaiten taidemaalareille. Lisätiedot ja hakuohjeet.

SÄRÖN ODER-RESIDENSSI. Frankfurt an der Oder, Saksa. Särön Oder-residenssiin Saksassa voivat hakea Särön ja sen yhteistyöjärjestöjen jäsenet. Taiteen, tutkimuksen ja tiedotuksen ammattilaisille ja opiskelijoille tarkoitetun residenssin vapaat jaksot, hinnat ja yhteistyöjärjestöt näet täältä. Hakemus kannattaa lähettää hyvissä ajoin.

Hae matkaan liikkuvuusapurahaa: Suomen kulttuuri-instituuttien liikkuvuustuki TelepART-Taide / TelepART-Tiede 100—1 000 €. Käsittelyaika 2 viikkoa. Jatkuva haku.

RES ARTISTS. A worldwide network of artist residencies. Further information on residences and application deadlines can be found on the website.

Takaisin alkuun

Koulutusmateriaaleja muita hyödyllisiä tietolinkkejä

TAITEILIJA VANHUSTYÖSSÄ. Taiteen edistämiskeskuksen julkaisema ja Kanerva Kartanon kirjoittama Rohkeus kohdata – Taiteilija vanhustyössä käsittelee taiteilijan työtä sosiaali- ja terveysalalla. Kirja on suunnattu erityisesti kulttuurihyvinvoinnin parissa työskentelemisestä kiinnostuneille taiteilijoille ja vanhuspalveluiden työntekijöille.

KUVATAITEILIJAN TYÖHYVINVOINTIOPAS on ladattavissa Suomen Taiteilijaseuran sivulta suomeksi ja englanniksi. Artist Wellbeing is a guide which provides advice for visual artists on how to find information on issues related to comprehensive wellbeing at work.

Kuvataiteilija voi tehdä työtä itsensätyöllistäjänä, yrittäjänä tai palkkasuhteessa. Nämä erilaiset työn tekemisen muodot vaikuttavat siihen, mistä ja miten taiteilija voi hakea apua ja tukea työssä jaksamiseen ja työhyvinvointinsa parantamiseen. Kuvataiteilija työskentelee usein ilman työsuhdetta, jolloin hän on itse vastuussa työhyvinvoinnistaan, terveydestään sekä työkykynsä ylläpitämisestä. Jos kuvataiteilija työskentelee työsuhteessa, vastuu työhyvinvoinnista on myös työnantajalla. Opas muistuttaa, että työhyvinvointi on kokonaisuus, jonka muodostavat työterveys, työturvallisuus sekä psyykkinen, fyysinen, sosiaalinen ja henkinen työhyvinvointi – kaikki nämä tekijät vaikuttavat työssä jaksamiseen.

KUINKA ELÄÄ KUVATAITEELLA. Suomen Taiteilijaseuran tietopankki kuvataiteilijoille. Sivusto tarjoaa kuvataiteilijalle käytännön tietoa, neuvoja ja tukea taiteilijan työhön ja oman ammatillisen osaamisen kehittämiseen. Sivulle on koottu tietoa esimerkiksi kuvataiteilijan sosiaaliturvasta, verotuksesta, sopimuksista, työn organisoinnista ja teosten myynnistä. Lue lisää.

SUOMEN TAITEILIJASEURAN PALVELUT JA EDUT JÄSENLIITTOIHIN KUULUVILLE TAITEILIJOILLE. Sivulta löytyy tietoa lakimiehen palveluista, IAA-taiteilijakortista, Työhyvinvoinnista ja kuntoutuksesta sekä näyttelyiden ja teosten viennistä ulkomaille (ATA Carnet). Lue lisää.

JULKINEN TAIDE. Suomen Taiteilijaseuran tietopaketti julkisen taiteen tekijöille ja tilaajille. Lue lisää.

TAIDE MONIALAISISSA KONTEKSTEISSA – POLKUJA YHTEISTYÖN RAKENTAMISEEN on Taiken julkaisema materiaalipaketti, jonka tavoitteena on havainnollistaa yhteistyötä taiteilijan, työn tilaajan, välittäjän ja taiteeseen osallistuvan polkujen kautta. Materiaali on käytännönläheinen työkalu, joka voi sujuvoittaa uusien yhteistyöprosessien hahmottamista ja käynnistymistä. Lue lisää.

TAIDETTA! KULTTUURIHYVINVOINNIN KÄSIKIRJA. ”Taidetta! Kulttuurihyvinvoinnin käsikirja” on ensimmäinen suomenkielinen käsikirja kulttuurihyvinvoinnista. Siitä on hyötyä niin taiteilijoille, sote-alan ammattilaisille kuin päättäjillekin. Teos toimii myös oivallisena oppikirjana. Voit ladata kirjan ilmaiseksi pdf-muodossa Taiken sivuilta.

REILUN TAITEEN MANIFESTI REILUJEN PALKKIOIDEN PUOLESTA. Kampanjassa edistetään taidealalle reilumpia palkkioita ja korvauskäytäntöjä. Sivulle reiluntaiteenmanifesti.fi on koottu tilaajille ja tekijöille eri taiteenaloilla käytössä olevia sopimuspohjia, palkkiosuosituslinkkejä ja ohjeistuksia, jotka auttavat työn hinnoittelussa, sopimusneuvotteluissa ja toimeksiantojen budjetoinnissa.

TAIDE, LUOVUUS JA UUSIUTUVA ORGANISAATIO. Kompakti, ajankohtainen ja moniääninen kuva taiteen mahdollisuuksista osana työelämän organisaatiota. Taiken 17.9.2020 järjestämässä tapahtumassa kuultiin tietojohtamisen professori Pirjo Ståhlen ajatuksia taiteen merkityksestä uusiutumisessa. Alustuksen jälkeen kahdeksan eri alan taiteilijaa ja luovaa toimijaa esittelivät työotettaan toimiessaan yhdessä työyhteisöjen kanssa. Katso striimaus tilaisuudesta.

FRAMEN KOULUTUSMATERIAALIT.  Kaikki Framen tekemät koulutusmateriaalit ovat nähtävissä ja ladattavissa Framen SlideShare-tilillä, josta löytyvät mm. oppaat verkkosivujen viilauksesta sekä Instagram-tilin tehokkasta käytöstä. Tutustu koulutusmateriaaleihin.

MEDIATAIDE HALTUUN! -LUENTOSARJAN TALTIOINNIT AV-ARKIN NETTISIVUILLA. Syksyllä 2019 gallerioilla ja muilla nykytaidekentän toimijoilla oli mahdollisuus osallistua suomalaisen mediataiteen keskus AV-arkin järjestämään ilmaiseen luentosarjaan mediataiteen sisällöistä ja käytännöistä. Luennoilla käsiteltiin mediataiteen myynnin ja esittämisen kannalta olennaisia asioita kuten installoinnin, konservoinnin ja arkistoinnin kysymyksiä mutta myös taiteenlajin historiaa ja nykypäivää. Taltioinnit löytyvät osoitteesta: https://www.av-arkki.fi/fi/yhdistys/julkaisut/

POHJOISMAISEN KULTTUURIPISTEEN VINKKEJÄ BUDJETIN LAADINTAAN. Mitkä asiat tulisi huomioida hankkeen budjetoinnissa? Miten eri tukiohjelmien vaatimukset budjetin suhteen eroavat toisistaan? Pohjoismaisen kulttuuripisteen erityisasiantuntija Alfiero Zanotto antaa lyhyellä videolla budjetin laadintaan vinkkejä, joita noudattamalla voit parantaa hakemuksesi mahdollisuuksia saada apurahaa. Katso video.

TAIDE RAKENTAMISESSA. Rakennustietosäätiön ylläpitämä verkkosivuston taiderakentamisessa.fi tavoitteena on edistää taiteen kytkemistä osaksi suomalaista rakentamisen kulttuuria. Se tarjoaa taiteilijoille mahdollisuuden esitellä osaamistaan ja auttaa tilaajia löytämään kuhunkin hankkeeseen oikean tekijän.

KUVASTON TUOTTAMA VIDEOSARJA PEREHDYTTÄÄ TEKIJÄNOIKEUKSIIN. Kuvataiteilijoille suunnatussa sarjassa tekijänoikeusteemoja lähestytään taiteilijoiden ja kuvataide-esimerkkien kautta: http://kuvasto.fi/2019/01/tunne-oikeutesi-taiteilija-videosarja/

Takaisin alkuun

Muuta

UUSI YEL-LAKI ASTUI VOIMAAN 1.1.2023. Suomen Taiteilijaseuran juristi Aura Lehtonen vastaa taiteilijoiden esiin nostamiin kysymyksiin. Lue artikkeli.

PIRKANMAAN KULTTUURIPANKKI -VERKKOPALVELU. Pirkanmaan kulttuuripankki on uusi maksuton verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen ja tuo näkyviin paikalliset kulttuurin- ja taiteentekijät sekä heidän tilattavat palvelunsa. Kulttuuripankin käyttö on maksutonta. Verkkopalvelua ylläpitää Tampereen kaupunki: kulttuuripankki.fi.

LAINAUSKORVAUS KUVANTEKIJÖILLE. Kopiosto jakaa lainauskorvausta kuvantekijöille. Opetus- ja kulttuuriministeriön maksama lainauskorvaus perustuu yleisten ja korkeakoulukirjastojen lainaustilastoihin. Korvaukseen oikeutettua kuvitusta ovat esimerkiksi piirroskuvitus, sarjakuva, kuva taideteoksesta, valokuva ja kansikuva. Kerran yksittäisen julkaisun kuvantekijäksi ilmoittauduttuasi olet oikeutettu korvaukseen kyseisen kirjan osalta aina, mikäli se on mukana korvaustenmaksun perustana olevissa lainaustilastoissa. Lue lisää.

KUVATAITEILIJAIN HUOLTOSÄÄTIÖ. Kuvataiteilijain huoltosäätiö myöntää tarveharkintaisia avustuksia taiteilijoille tai heidän omaisilleen. Kertaluontoisia avustuksia myönnetään seuraavien periaatteiden mukaisesti: vanhuusavustusta kuusikymmentä vuotta täyttäneille kuvataiteilijoille, joiden taloudellinen toimeentulo on niukka; sairaus- tai työkyvyttömyysavustusta sairastuneille tai työkyvyttömiksi tulleille kuvataiteilijoille, jotka sairauden tai työkyvyttömyyden vuoksi eivät voi turvata toimeentuloaan varallisuudellaan, omalla työllään tai yhteiskunnan antaman taloudellisen tuen turvin sekä; hautausavustusta kuvataiteilijan kuoltua hänen lähimmille omaisilleen. Lisätietoja.

SUOMEN TAIDEGRAAFIKOIDEN JÄSENHAKU. Jäsenhaku tapahtuu sähköisellä kaavakkeella. Lisätiedot.

SUOMEN KUVANVEISTÄJÄLIITON JÄSENHAKU. Kuvanveistäjäliitto ottaa uusia jäseniä kaksi kertaa vuodessa. Hakuajat ovat helmikuun ja lokakuun loppuun mennessä. Lisätiedot ja hakuohjeet.

Takaisin alkuun