Ajankohtaisia hakuja

HUOM! Tältä sivulta löytyvät muut kuin STS:n ja Julkisen taiteen sivuilla olevat haut. Seuran omat haut löytyvät jäsenkirjeistä.

SISÄLTÖ:
Koulutukset, luennot, seminaarit ja muut tapahtumat
Apurahat ja stipendit
Kilpailut ja taidehankkeet
Näyttely- ja projektihaut sekä näyttelytilat
Residenssit ja työskentelytilat
Koulutusmateriaaleja muita hyödyllisiä tietolinkkejä
Muuta

Seuraa Suomen Taiteilijaseuran ilmoitustaulua.

  • Sivulla on kootusti tietoa ammattimaisista kuvataidealan työpaikoista ja työtilaisuuksista, koulutuksista sekä näyttely-, apuraha- ja residenssihauista.

Seuraa Framen ajankohtaisia uutisia.

Seuraa Julkisen taiteen kalenteria.

  • Sivulla kootaan yhteen käynnissä olevat taidekilpailut ja taiteilijahaut sekä julkiseen taiteeseen liittyvät keskustelutilaisuudet, koulutukset ja muut tapahtumat.

Seuraa SKjL:n ilmoitustaulua Facebookissa.

  • Ilmoitusstaululla kerrotaan ajankohtaisista hauista.

Seuraa Taiteen edistämiskeskuksen ajankohtaisia tiedotteita.

Koulutukset, luennot, seminaarit ja muut tapahtumat

WEBINAARITALLENNE KANSALLISMUSEON UUDISOSAN TAIDEKILPAILUSTA. Kilpailun ensimmäinen vaihe päättyy 3.4.2023. Taidekilpailuehdotukset jätetään anonyymisti. Kilpailun järjestää Kansallisgallerian yhteydessä toimiva valtion taideteostoimikunta yhdessä Suomen kansallismuseon, Senaatti-kiinteistöjen ja Museoviraston kanssa. Webinaaritallenteessa on tekstitys ruotsiksi ja englanniksi. Tallenne on katsottavissa taidekilpailun verkkosivuilla ja Vimeossa.

Taidekilpailussa etsitään ideoita teoksesta tai teossarjasta Kansallismuseon uudisosaan ja museon tontille. Historiallisen päärakennuksen, uudisosan sekä avoimen pihapuiston uudistuneen kokonaisuuden suunnittelusta vastaa JKMM Arkkitehdit ja sen on määrä valmistua vuonna 2027. Webinaarissa käydään läpi kilpailun kohde ja ohjelma sekä järjestäjien tavoitteet. Kilpailuohjelmaa ja sen kriteerejä webinaarissa esittelee valtion taideteostoimikunnan puheenjohtaja (2020–2022) Henri Terho. Suomen kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila kertoo Kansallismuseon toiminnoista ja avaa uudisosan merkitystä tilojen käyttäjille. Arkkitehti Samuli Miettinen edustaa uudisosan suunnittelijatahoa ja hän esittelee rakennushankkeen vaiheita ja suunnittelun lähtökohtia. Webinaarissa nähdään runsaasti havainnekuvia tulevasta uudisosasta ja kuullaan tarkemmin muun muassa tiloihin tulevista materiaaleista, värisävyistä ja valaistusratkaisuista. Suomenkielisen tilaisuuden juontajana toimii Heli Lukkarinen.

SUOMEN KULTTUURIRAHASTON MAAKUNTARAHASTOJEN APURAHAINFO tiistaina 31.1. klo 14–16. Tilaisuudessa saat vinkkejä ja neuvoja hakemuksen tekoon. Videokuva ja mikrofoni ovat käytössä ainoastaan webinaarin esiintyjillä, mutta hakuun liittyvistä asioista voi kysyä Q&A-toiminnon avulla. Hakijoiden kysymyksiin vastataan lyhyiden alustusten jälkeen, noin klo 14.30 alkaen.

Webinaarin ohjelma:
– Tervetuloa apurahainfoon!
– Lyhyesti Suomen Kulttuurirahastosta
– Keskustelua Tammikuun hausta ja hakemuksen tekemisestä
– Yleisökysymyksiin vastaaminen

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Mukaan pääset tästä linkistä tiistaina 31.1. klo 14.00.

TAMPEREEN TAIDEYHDISTYS RY KUTSUU SEURAN JÄSENET KUUNTELEMAAN LUENTOA Gabriel Engbergistä ja Kaarlo Vuoresta ke 25.1. klo 17.30 Metson luentosalissa Kuusi.

”Tampereen Taideyhdistys ry täyttää tänä vuonna 125 vuotta ja juhlavuoteen olemme koonneet ohjelmaa, joka liittyy yhdistyksen alkuvuosiin. Vuoden 2023 ensimmäisen luennon aiheena ovat Tampereen ensimmäiset ammattitaiteilijat Gabriel Engberg ja Kaarlo Vuori. Luennon pitää FM Kirsi Kaivanto. Tampereen Taiteilijaseura on hyvä yhteistyökumppanimme ja haluamme esittää  seuran jäsenistölle kutsun tulla kuuntelemaan tätä juhlavuoden luentoa. Luento on maksuton yhdistyksemme ja Tampereen taiteilijaseuran jäsenille.”

TURUN TAIDEGRAAFIKOIDEN KURSSIT. Turun Taidegraafikoiden kurssit jatkuvat Rettigin pajalla lähinnä viikonloppukursseina. Kursseille voit osallistua, vaikkei sinulla ole aiempaa kokemusta grafiikan tekemisestä. Pätevät opet neuvovat sinua vakaalla ammattitaidolla upealla grafiikanpajalla os. Nunnankatu 4. Kursseilta saat kaikki tarvittavat materiaalit ja välineet. Kurssiohjelma ja ilmoittautuminen.

LUOVIA-HANKE vahvistaa luovien alojen yrittäjien ja freelancereiden osaamista, muutoskyvykkyyttä, työhyvinvointia ja yhteistyövalmiuksia tarjoamalla koulutusta, neuvontaa, asiantuntijaohjausta ja vertaisoppimista. Samalla edistetään eri sektoreiden verkostoitumista myös oman alan ulkopuolelle. Voit ilmoittautua kaikkiin LUOVIA-hankkeen tapahtumiin missä tahansa vaiheessa hanketta. Tilaisuudet ovat maksuttomia. LUOVIA-hankkeen kaikki koulutukset ja tapahtumat löydät täältä: https://projects.tuni.fi/luovia/tapahtumakalenteri/

PIRKANMAAN TAIDESUUNNISTUKSEN ilmoittautuminen aukeaa ma 12.12. ja on auki tammikuun loppuun saakka. Vuonna 2023 Taidesuunnistus järjestetään 22. ja 23. huhtikuuta. Jo yhdeksättätoista kertaa järjestettävän tapahtuman kohteita ovat lukuisat pirkanmaalaiset kuvataiteen, valokuvataiteen, käsityötaiteen ja muotoilun harjoittajat, samoin kuin taideyhdistykset, galleriat ja muut näyttelypaikat. Ilmoittautuminen avautuu nettisivulle Ajankohtaista-osioon: http://www.taidesuunnistus.net/ajankohtaista/

Takaisin alkuun

Apurahat ja stipendit

SUOMEN KULTTUURIRAHASTON PIRKANMAAN RAHASTO. Hakuaika 16.1.-10.2.2023 (klo 16 mennessä). Jakovuorossa on mm. Aili Luukkosen rahasto, joka tukee naispuolisia kuvanveistäjiä, maalareita ja graafikkoja. Sen lisäksi eri alojen taiteilijoille voidaan myöntää apurahoja myös yleisrahastosta. Kaikkien maakuntarahastojen yhteinen apurahainfo järjestetään tiistaina 31.1.2023 kello 14–16. Lisätietoja lähempänä tilaisuutta löytyy osoitteesta skr.fi/pi/apurahat.

”Rahasto myöntää apurahoja taiteelliseen työskentelyyn, tieteellisiin jatko-opintoihin ja tutkimukseen sekä erilaisiin kulttuurihankkeisiin ja kotiseututyöhön, vuonna 2023 yhteensä 1 500 000 euroa. Tuemme etenkin oivaltavia ja korkeatasoisia hankkeita, nousevia ja uudistavia kykyjä, eri tavoin marginaaliin jääviä aloja ja tapahtumia sekä lähikulttuuria.

Yleisrahastosta myönnetään apurahoja kaikille kulttuurielämän aloille, nimikkorahastoista lahjoittajien määrittelemille aloille. Taidetta kaikille -apurahoihin on varattu 20 000 euroa ja Kärkihankkeeseen vähintään 40 000 euroa.

Pirkanmaan rahasto tukee pieniä ja suuria hankkeita. Viime vuosina apurahojen koko on vaihdellut 2 000 eurosta 130 000 euroon. Haluamme kannustaa taiteilijoita ja tutkijoita myös uusiin, kunnianhimoisiin avauksiin ja uudenlaiseen yhteistyöhön.

Apurahaa voivat hakea pirkanmaalaiset tai Pirkanmaan hyväksi työtä tekevät yksityishenkilöt, työryhmät tai yhteisöt.

Tänä vuonna jakovuoroiset nimikkorahastot ovat Aamulehden 100-vuotisrahasto, Anna ja Kalle Eerolan rahasto, Matti ja Helvi Heikkilän rahasto, Matti ja Aila Häkkisen rahasto, Yrjö ja Marjatta Juharin rahasto, Aune ja Kalle Kaiharin rahasto, Aili Luukkosen rahasto, Marjatta Melkas-Rusasen ja Anneli Melkaksen rahasto, Nordman-Norvasmaan rahasto, Irmeli Näsäsen rahasto, Elli ja Elvi Oksasen rahasto, Pirkanmaan Sydäntutkimusrahasto, Juho Rajalan rahasto, Heli ja Paavo V. Suomisen rahasto ja Lea ja Pekka Suorannan rahasto.

Haettavina ovat myös Maili Aution apuraha tekniikkaan, Norma Sokan apurahat kuvataiteisiin ja Irma Äärin apuraha kauppatieteeseen.

Lisäksi Pirkanmaan rahastosta voi hakea vuoden 2024 Kärki- ja Suurhankkeiden (vähintään 40 000 euroa) valmisteluapurahaa.”

Apurahat: https://skr.fi/pi/apurahat
Nimikkorahastot: https://apurahat.skr.fi/nimikkorahastot?rahasto=pi
Hakuohjeet: https://skr.fi/yleiset-hakuohjeet

Lisätietoja: asiamies Silja Minkkinen-Poikolainen, p. 050 385 7610, silja.minkkinen-poikolainen (at) skr.fi

SUOMEN KULTTUURIRAHASTON APURAHAT. Suomen Kulttuurirahasto myöntää apurahoja taiteen, tieteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille, työryhmille ja yhteisöille keskusrahaston ja 17 maakuntarahaston kautta. Apurahoja myönnetään tieteelliseen ja taiteelliseen työskentelyyn sekä hankkeisiin ja hankintoihin suomalaisille tai Suomessa asuville tai toimiville henkilöille ja yhteisöille. Tukea myönnetään myös muille hakijoille, joiden hakemuksella on vahva yhteys suomalaiseen kulttuuriin.

Hakuajat: maakuntarahastot tammikuussa, keskusrahasto maaliskuussa (mm. liikkuvuusapuraha taiteilijoille ja taidekriitikoille sekä Taide toiseen -apuraha taidehankkeisiin), elokuussa (mm. liikkuvuusapuraha taiteilijoille ja kriitikoille opiskelujaksoon ulkomailla sekä residenssiapuraha) ja lokakuussa (apurahoja tieteelliseen ja taiteelliseen työskentelyyn sekä hankkeisiin ja hankintoihin).

TIEDEJATUTKIMUS.FI-sivuston Kulttuuri- ja kansalaistoiminta -alasivulta löytyy erilaisten tahojen apurahahakuja, jotka soveltuvat myös kuvataiteilijoille. Lue lisää.

LÖNNSTRÖM-PROJEKTIN HAKU. Hakuaika 16.4.2023 saakka. Uusi nykytaiteen projekti käynnistyy vuonna 2023. Lönnströmin taidemuseo rahoittaa uuden teoksen tuotantoa enintään 70 000 euron suuruisella summalla ja maksaa sen tekijälle 30 000 euron työskentelykorvauksen.

Raumalla toimiva Lönnströmin taidemuseo avaa haun seitsemännelle nykytaiteen Lönnström-projektille. Haku on avoin kaikille Suomessa työskenteleville kuvataiteilijoille. Museo etsii jälleen uutta ideaa kunnianhimoiselle taideprojektille, tavoitteena pitkäjänteinen museon ja taiteilijan välinen yhteistyö sekä uusia yleisöjä monin keinoin tavoittava nykytaiteen tuotanto.

Museolla ei ole omasta takaa tiloja teosten esittämiseen, joten projektia eivät rajoita olemassa olevat seinät. Annamme taiteilijoille vapaat kädet ehdottaa unelmiensa teosta ja kertoa, miksi sen toteuttaminen olisi merkityksellistä taiteilijalle, museolle ja ennen kaikkea teoksen yleisölle. Lisätiedot ja hakuohjeet.

POHJOISMAISEN KULTTUURIPISTEEN TUKIOHJELMAT. Haettavana on mm. liikkuvuustuki, joka on tarkoitettu ammattitaiteilijoiden ja kulttuurialan ammattilaisten matkoihin ja vierailuihin Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Liikkuvuustuen hakuajat ovat: 03.01.– 31.01.2023, 27.02.–27.03.2023 ja 28.08.–28.09.2023. Haettavana on myös avustuksia Pohjoismaiden ja Baltian maiden ammattitaiteilijoiden ja kulttuurityöntekijöiden yhteistyön tukemiseen. Lisätiedot ja hakuohjeet.

Pohjoismainen kulttuuripiste tarjoaa tammikuussa 2023 aikoja henkilökohtaisiin tapamiisiin Teamsin kautta.Voit varata ajan yleiseen apurahainfoon tai keskustellaksesi jostakin tietystä ohjelmasta tai vaikkapa omasta hankkeestasi. Tapaamiset pidetään englanniksi, skandinaavisilla kielillä tai suomeksi. Pääset varaamaan ajan valitsemalla henkilön alta:

Katja Långvik (Verkostotuki ja residenssikeskusten tuki)
Geir Lindahl (Taide- ja kulttuuriohjelma, liikkuvuustuki)
Petra Laiti (Norden 0-30, Volt ja Demos)

NAPA TUKEE KULTTUURIHANKKEITA. NAPA eli Pohjola-instituutti Grönlannissa myöntää tukea hankkeille, joissa on arktinen näkökulma. Hankkeessa tulee olla yhteistyökumppaneita Grönlannista ja Pohjoismaista. NAPA tukee vuosittain lukuisia hankkeita kulttuurin ja taiteen alala. Tuen määrä voi olla korkeintaan 200 000 DK (~26 878 EUR). Tukea voi hakea juoksevasti aina kuukauden 15. päivään mennessä. Kuitenkin isompien summien (100 000–200 000 DK) viimeinen hakupäivä on tänä vuonna 1. syyskuuta 2022. Lue lisää.

CULTURE MOVES EUROPE -LIIKKUVUUSTUKI. Jatkuva haku, ensimmäinen jakso on käynnissä 10.10.2022–31.5.2023. Hakuajan määräpäivä on jokaisen kuukauden viimeisenä päivänä, marraskuuta 2022 lukuun ottamatta. Jokaisen kuukauden loppuun mennessä saapuneet hakemukset arvioidaan, ja tulokset saapuvat seuraavan kuukauden aikana. EU:n Luova Eurooppa rahoittaa taiteilijoiden ja muiden kulttuurialan ammattilaisten liikkuvuutta Culture Moves Europe -ohjelman kautta. Ohjelman käytännön toteutuksesta vastaa Goethe-Institut. Lisätiedot ja hakuohjeet.

FRAMEN APURAHAT.  Frame myöntää taiteilijoille matka-apurahoja näyttelytoimintaan ulkomailla sekä projektiapurahoja kansainvälisen taidejulkaisun tekemiseen. Katso hakuajat ja ohjeet.

AVEK tukee monimuotoista kotimaista audiovisuaalista kulttuuria tekijänoikeusvaroin. AVEKin tuella syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataideteoksia. Tuet ja hakohjeet löydät täältä.

AURORA-tietokannasta voit etsiä tieteen, taiteen ja kulttuurin rahoitusmahdollisuuksia sekä Suomesta että ulkomailta: www.aurora-tietokanta.fi

Takaisin alkuun

Kilpailut ja taidehankkeet

JULKINEN TAIDETEOS POHJOISEN SAIMAAN SAARISTOON. Haku avoinnna 31.1.2023 saakka. Hakoniemi residenssi tukiyhdistys Ry hakee taiteilijaa julkisen taideteoksen toteutukseen Rääkkylän saaristoon. Hakemusten perusteella valitaan yksi taiteilija tai taiteilijaryhmä, jolta tilataan teos ja sen toteutus. Hakuun voivat osallistua Suomessa asuvat kansainväliset ja suomalaiset taitelijat, arkkitehdit, muotoilijat ja artesaanit sekä näiden alojen opiskelijat.

Fyysinen teos toteutetaan 17.04.-11.06.2023. Työskentelyyn sisältyy residenssijakso. Hakijan työsuunnitelmassa toivotaan kiteytyvän kiinnostus ja inspiraatio sisävesisaariston monimuotoiseen luontoon. Vaikka hakemusvaiheessa työsuunnitelmalta toivotaan teoksen hahmottumista, työsuunnitelma saa elää residenssijakson aikana. Teos tulee sijaitsemaan Rääkkylän Oravisalon ja Varpasalon alueen luonto- ja pyöräreitistöjen varrella. Julkinen teos toteutetaan yhteistyössä Hakoniemi residenssi tukiyhdistys ry:n ja Saimaan Saariston kehittämisyhdistyksen kanssa. Toteutukseen on saatu tukea Taiteen edistämiskeskukselta. Erityisavustus on tarkoitettu harvaan asuttujen alueiden kulttuuritoimintaan.

Teoksen toteuttamisesta taiteilijalle maksetaan 2 500 € palkkio, jonka lisäksi toteutettavan teoksen materiaalikuluihin on varattu 2 000 €. Myös Suomen sisäiset meno-paluumatkat sekä kahden kuukauden (2kk) mittainen residenssijakso korvataan.

Lisää tietoa nettisivuilta: https://www.hakoniemi.com/avoin-haku

OPEN CALL FOR A PUBLIC WORK OF ART IN ARCHIPELAGO OF NORTHERN SAIMAA. Deadline January 31st 2023. Hakoniemi residenssi tukiyhdistys ry (a support organization for Hakoniemi residency) is looking for an artist to implement a work of art in the archipelago of Rääkkylä – a town in Northern Saimaa, North Karelia. An artist or a group artists is chosen based on the applications and they will be given the task of implementing and delivering the work of art. Eligible applicants are international and Finnish artists, architects, designers and artisans who are Finnish residents. Students of the same domains are also eligible.

The delivery should happen between April 17th to June 11th 2023. The artist or group of artists are provided a stay at the residency at Hakoniemi during this time. In the work plan it is valued it reflecting the interest and inspiration towards the diversity of the nature in the inland archipelago. While the description and overall form of the work of art is expected to be described in the work plan, it is allowed to be finalized during the residency period. The location of the work of art is to be along the nature and cycling trails of Oravisalo and Varpasalo in Rääkkylä. The public work of art is implemented together with Hakoniemi residenssi tukiyhdistys ry and Saimaan Saariston kehittämisyhdistys (a development organization for the archipelago of Saimaa). The project is partially funded by Arts Promotion Centre Finland. The funds are allocated for supporting cultural activities in sparsely populated rural areas.

The artist or a group of artists are given a 2,500 € reward, 2,000 € for materials. Any return ticket within Finland and the two month period at the residency are reimbursed.

More informations: https://www.hakoniemi.com/open-call

TAIDEKESKUS SALMELAN KUVATAIDEKILPAILU. Haku viimeistään 28.2.2023. Taidekeskus Salmela järjestää kuudennen Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun vuonna 2023. Haku on nyt auki suomalaisille tai Suomessa vakituisesti asuville, vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille taiteilijoille ja taideopiskelijoille.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii taidemaalari Marika Mäkelä. Voittajien kesken jaettavan palkintosumman 13500 € ovat lahjoittaneet Mäntyharjun kunta ja Anita ja Olavi Seppäsen muistosäätiö.
Tuomaristo valitsee kilpailijoista näyttelyluokkaan osallistuvat 10–15 taiteilijaa.

Näyttelyluokkaan valitut työt asetetaan esille Taidekeskus Salmelan näyttelyyn Domanderin näyttelyalueelle 10.6.-13.8.2023. Näyttelyluokasta tuomaristo valitsee heinäkuun alussa kuvataidekilpailun voittajakolmikon. Kilpailussa menestyneitä taiteilijoita kutsutaan Salmelan näyttelyihin tulevina kesinä 2024–2026 ja he saavat oikeuden ilmaisiin asuin- ja työskentelytiloihin osana Salmelan talviresidenssitoimintaa.

Kuvataidekilpailuun ilmoittaudutaan viimeistään tiistaina 28.2.2023 lähettämällä asianmukaisesti täytetty sähköinen ilmoittautumislomake ja tarvittavat liitteet. Ilmoittautumislomake täytetään Salmelan sivuilla osoitteessa www.taidekeskussalmela.fi/kilpailu.

Takaisin alkuun

Näyttely- ja projektihaut sekä näyttelytilat

TAIDETILA RAAMI. Nokia. Haku vuodelle 2024 31.3.2023 klo 12 mennessä. Taidetila Raami on 113 m2:n vaihtuvien näyttelyiden tila kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa Nokialla. Raamin kävijämäärät ovat olleet 7500-10500hlöä/vuosi v. 2020-2022 aikana. Näyttelykalenteri koostetaan hakemusten perusteella ja etusijalla ovat taiteen eri alojen ammattilaiset sekä ammatillisesti tuotetut kulttuurihistorialliset näyttelyt. Tilasta ei peritä vuokraa, Kuvasto ry:n jäsenille maksetaan pääsymaksuttoman näyttelyn mukaiset näyttelykorvaukset. Vuosittain Raamissa on noin seitsemän näyttelyä, joista kesäkauden näyttely on ajallisesti pidempi. Taidetilojen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Virran työpajatilat sekä laadukkaalla tekniikalla varustettu Hiomo-sali lisäävät vaihtoehtoja järjestää tapahtumia ja toimintaa näyttelyiden yhteyteen. Raamin näyttelyohjelmaa koordinoi Nokian kaupungin kulttuuripalvelut. Näyttelyaikaa haetaan sähköisellä lomakkeella. Hakulomake on avoinna koko vuoden, haku koskien vuotta 2024 päättyy 31.3.2023 klo 12. Lisätietoa: Taidetila Raami ja Näyttelyn järjestämisestä Raamissa

HIRVITALO. Tampere. Haku 28.1.2023 mennessä (ajat helmi-maaliskuusta joulukuuhun 2023). Näyttelyhaun teemana on Rihmasto – Coming together. Teema on tarkoitettu suuntaviivoiksi ja inspiraatioksi hakuun, mutta näyttelyhakemukset voivat käsitellä myös muita aiheita. Näyttelytiloista ei peritä vuokraa. Näyttelynpitäjille maksetaan kuluihin perustuva korvaus, jonka suuruus ilmoitetaan myöhemmin keväällä. Näyttelyn ajalle voi haun yhteydessä ehdottaa myös taide- tai kulttuuriohjelmaa talolle, pihalavalle tai pihan permakulttuuriseen puutarhaan, jotka ovat käytössä etenkin kesäaikaan. Lisätiedot ja hakuohjeet.

TAIDEKESKUS AHJO. Joensuu. Haku vuodelle 2024 28.2.2023 mennessä. Näyttelyaikaa voi hakea Sysi-saliin, Hehku-tilaan, Hiili-tilaan tai Kytö/Liekki-mediatilaan.

Kytö/Liekki-mediatilaan toivotaan ensisijaisesti audiovisuaalisia teoksia (erilaiset audio- ja videoinstallaatiot, monimedialliset teokset). Joensuun Taiteilijaseura ry ei peri taiteilijalta provisiota näyttelyn teosmyynnistä.

Hakemukset on toimitettava yhtenä pdf-tiedostona liitteineen ja kuvineen 28.2.2023 mennessä sähköisesti osoitteeseen tkahjo (at) gmail.com tai postitse osoitteeseen: Joensuun Taiteilijaseura ry, Kirkkokatu 23, 80100 Joensuu. Lisätiedot.

GALLERIA RONGA. MEDIAKULMA. Tampere. Mediakulmassa on haettavana vapaa näyttelyaika 1.-20.4.2023. Lisätiedot.

TAIDEKESKUS MÄLTINRANNAN NÄYTTELYHAKU kevätkaudelle 2024 päättyy 31.1.2023. Lue tarkemmat hakuohjeet Mältinrannan nettisivulta. Tampereen Taiteilijaseuran jäsenet saavat näyttelyvuokrista 20 % alennuksen.

THE SOUNDS OF PEACE / RAUHAN ÄÄNET -verkkotaidenäyttely. Teoksia voi lähettää 31.5.2023 saakka. Näyttely avautuu syksyllä 2023 Instagramissa ja Facebookissa. Näyttelyn järjestää ympäristö- ja yhteisötaide Pyry ry.

Taiteilija luo taideteoksen ”Rauhan ääneksi”. Venäjän hyökätessä Ukrainaan 24.2.2022. on kuvataiteilijoiden päästettävä rauhankyyhky lentoon ja toimittava aktiivisesti Venäjän sotaa sekä muita sotia vastaan, siis osallistu teoksellasi ”Rauhan ääneksi” verkkonäyttelyyn rauhan puolesta.

Teoksen tekniikka on vapaa (esim. maalaus, piirustus, grafiikka, kuvanveisto, valokuva- ja videotaide, tila-performanssi-äänitaide, valo- ja biotaide, ympäristö- ja yhteisötaide, tekstiilitaide ja nykytaiteen uudet ilmiöt). Lähetä kuva taideteoksesta sekä lisää teoksen nimi ja omat yhteystietosi, sekä nimimerkki, jos et halua omaa nimeäsi julkaisuun. Kaikki osallistujien tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Huomioi, että pelkästään nimimerkillä tulleita teoksia emme julkaise.

Lähetä taideteoksen kuva sähköpostiin: art2022taide (at) gmail.com. Teokset tulevat esille Facebookiin https://www.facebook.com/RauhaPeace/ ja Instagramiin https://www.instagram.com/rauhapeace/.

Ympäristö- ja Yhteisötaide Pyry ry on tehnyt kansainvälisiä taidehankkeita vuodesta 2014 lähtien.  Verkkonäyttelyn suunnittelijoina toimivat kuvataiteilijat Pertti Karjalainen ja Tuija Hirvonen-Puhakka, joilla molemmilla on vuosien kokemus kansainvälisestä yhteistyöstä.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on täysin tuomittava teko. Pyry ry. on irtisanoutunut kaikesta yhteistyöstä Venäjän virallisten toimijoiden kanssa. Toimintamme perustuu kansainväliseen yhteistyöhön taiteilijoiden kanssa ja teemme työtä rauhan puolesta. Taiteilijat ovat kautta aikojen olleet rauhan puolella ja toimineet sotaa vastaan. Espanjalainen taidemaalari Pablo Picasso teki julisteen vuoden 1949 Maailmanrauhan Kongressille, ja sen kyyhkysestä tuli tunnettu rauhan symbolin. Hankkeeseen on saatu avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

CAFÉ BAR NO JA BAR 10. Helsinki. Jatkuva haku. Uudenmaankadun Café Bar No 9 ja Fleminginkadun Bar 10 tunnetaan paitsi viihtyisinä ravintoiloina, myös monipuolisen nykytaiteen esitystiloina. Kuratoituja näyttelyitä on Ysibaarissa järjestetty jo pitkälti yli kymmenen vuotta,  ja ravintola on ollut edelläkävijä näyttelykulttuurin muutoksessa ja luomassa uudenlaisia taiteen esittämisen konventioita, joissa taiteilija ei joudu ottamaan suurta taloudellista riskiä. Bar Kympissä näyttelytoiminta on ollut osa ravintolaa sen aukeamisesta saakka.

Ravintolat mahdollistavat näyttelyaikoja meritoituneille taiteilijoille ja uusille tulokkaille. Ysibaarissa näyttelyt vaihtuvat kuukausittain, bar Kympissä näyttelyaika on kaksi kuukautta. Ravintolat tarjoavat taiteilijalle tilan, tiedotuksen, joka sisältää mm. tiedotustekstin ja Ysissä painetun kutsun ja julisteen, sekä apua ripustukseen. Vuokran sijaan ravintola pitää Ysibaarissa itsellään yhden näyttelyn teoksista, ja Kympissä myydyistä teoksista peritään provisio 25%. Ysibaarissa taiteilijoiden joukosta valitaan vuosittain ammattilaisista ja ravintolan henkilökunnasta koostuvan juryn avulla Kanakorianteri-stipendiaatti (1000 €).

Näyttelyaikaa haetaan lähettämällä CV, näyttelysuunnitelma sekä teoskuvia ja/tai linkki taiteilijan nettisivuille osoitteeseen artists.bar9 (at) gmail.com  tai artists.bar10 (at) gmail.com.  Hakemuksissa painotetaan vahvaa omaa tyyliä ja visuaalista maailmaa sekä kykyä näyttelyprosessin onnistuneeseen toteutukseen. Hakemuksia vastaanotetaan läpi vuoden.

Lisätietoja sähköpostitse kuraattoreilta Anna Jensen, Marika Lahdenperä, Emma Suominen & Rauha Aaltonen.

In English: Uudenmaankatu’s legendary Bar 9 and the newcomer Bar 10 in Helsinki host curated exhibitions for both emerging artists and more established professionals.

Café Bar 9 has pioneered in challenging the context of exhibiting art in Helsinki and changing the exhibition culture into more accessible. Instead of asking the artist to pay for the walls, Bar 9 keeps one work from the exhibition to its collection and offers the artist help in promotion, like writing press releases, printed and designed invitations and posters, and help with installation. Each year a jury chooses one of the artists to be awarded Bar 9’s Chicken Coriander grant. Previous years the grant has been 1000 €.

Bar 10’s stylish interior space offers a nice opportunity for an exhibition. The rotation of the exhibitions is approximately 2 months. The curators help with the installation of the exhibition and with the promotion. The restaurant takes a 25% provision of the sold works and the lovely italian bubbly Alberto Nani Prosecco sponsors the vernissage.

To apply, send your CV, documentation pictures or link to your webpage and exhibition proposal to artists.bar9 (at) gmail.com and artists.bar10 (at) gmail.com . We appreciate proposals with strong and personal ideas/ concepts and visual style, and a professional approach to take care of the whole exhibition process. Proposals are accepted throughout the year.

For more info, please contact the curators Anna Jensen, Marika Lahdenperä, Emma Suominen & Rauha Aaltonen via email.

GALLERIA KOPPELON (Kauppakatu 14, Tampere) näyttelyhaku vuodelle 2023. Haettavana kalenterikuukausittain neljä viikkoa näyttelytilaa. Galleria Koppelon katutaso 45 m2 + vintti 18 m2. Haku on vapaamuotoinen ja sen tulee sisältää kuvia töistä sekä CV-tietoja. Vuokrat: koko tila katutaso + vintti 1200 €, pelkkä katutaso 950 € ja pelkkä vintti 350 €. Lisätiedot ja hakuohjeet.

Taidelainaamon Galleria on pieni käytävägalleria, jossa teokset ripustetaan yhdelle seinälle (n. 420 x 220 cm). Ripustus näyttelytilaan tapahtuu ruuveilla. Näyttelytilaan voi käydä tutustumassa Kulttuuritalo Laikussa. Tila sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa luentosalin vieressä (sisääntuloaulasta vasemmalla).

GALLERIA PATINA. Jyväskylä. Haku huhti-marraskuulle 2023 19.2.2023 mennessä. Näyttelyiden kesto on yksi kuukausi ja ne ovat myyntinäyttelyitä, myyntiprovisio on 35 % (sis. alv 24%). Galleria Patinassa on tarjolla kaksi eri näyttelypakettia:

–  Peruspaketti: näyttelykorvaus 992 € (sis. alv 24%)
–  Täyden palvelun paketti: näyttelykorvaus 1290 € (sis. alv 24%). Sisältää vuokran lisäksi avajaistarjoilut 70 henkilölle (viinit, alkoholittoman juoman ja avajaistarjoilun), julisteet (10 kpl A4 ja 2 kpl A3 gallerian omaan ulkomainosstandiin) sekä näyttelyn rakentamisen.

Huom! Yhteisnäyttelyissä kyseiset summat jakautuvat taiteilijoiden kesken, jolloin hinta määräytyy osallistuvien taiteilijoiden määrän mukaan. Vuokra maksetaan aina näyttelykuukauden alussa ennen näyttelyn ripustusta.

Galleria Patinaan haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jossa tulee olla seuraavat tiedot:
–  CV ja hakijan yhteystiedot
–  Näyttelytöiden tekniikka ja teoskuvia viimeisistä töistä
–  Toivottu näyttelyn ajankohta
–  Näyttelysuunnitelma

Voit myös ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua yhteisnäyttelyyn, jolloin galleria ottaa sinuun yhteyttä. Lisätiedot.

HELLA-GALLERIA. Kauhajoki. Jatkuva haku. Vuokra-aika jaetaan kuukauden pätkissä ja hinta on 350 €. Myyntiprovisiota emme peri. Galleriaa ylläpidetään talkoovoimin, tilavuokran perii talon omistaja. Varsinainen näyttelyhuone on pinta-alaltaan 33 neliötä, lisäksi aulan komea hirsiseinä on myös käytettävissä. Valaistuksena on spottivaloja sekä luonnonvalo huoneen kahdesta ikkunasta. Kävijöitä näyttelyillä on keskimäärin 400-500 henkilöä kuukaudessa. Ripustuksessa käytetään kiskoja, joiden maksimikantavuus on 15 kg, myös muutamia veistojalustoja löytyy. Lisätietoja ja hakuohjeet.

GALLERIA ART KAARISILTA. Sanomatalo, Helsinki. Vuoden 2023 ajat ovat haettavissa. Haku on jatkuva. Valvotun gallerian näyttelypinta-ala on n. 50m2. Haettavat galleria-ajat ovat pituudeltaan kahdesta neljään viikkoa. Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee liittää cv, kuvamateriaalia teoksista, sekä toive näyttelyn ajankohdasta. Näyttelytilan vuokra vuonna 2022 on 1700 euroa/1 viikko, 2500 euroa/2 viikkoa, 3300 €/3 viikkoa, 4100 euroa/4 viikkoa tai 5400 euroa/2×3 viikkoa. Teosten myyntiprovisio on 35 %. Vuokraan sisältyy tilavuokra, valaistus, lämmitys, näyttelyn valvonta ja siivous. Näyttelyn pystytysja purkuavusta sekätiedotusja markkinointiavusta sovitaan Kaarisilta ry:n kanssa. Lisätietoja ja hakuohjeet.

NÄYTTELYAJAT VOIPAALAN TAIDEKESKUKSESSA. Valkeakoski. Jatkuva haku. Näyttely vaihtuu 4–6 kertaa vuodessa. Aikoja voivat hakea sekä yksittäiset taiteilijat että ryhmät. Valittavalta taiteilijalta ei peritä näyttelyvuokraa. Kartanon 400 m² pyritään täyttämään yhdellä näyttelykokonaisuudella, tai vaihtoehtoisesti yhdellä näyttelyllä per kerros. Lisätiedot ja hakuohjeet.

MINI PRINT INTERNATIONAL OF CADAQUES. Barcelona, Spain. 43rd edition 2023 open call. To access the rules, please visit https://miniprint.org/aarules/?lang=en, where you can download the Form. Deadline is March 15th, 2023.

Takaisin alkuun

Residenssit ja työskentelytilat

ARTISTS DEVELOPMENT PROGRAMME (ADP) IN COLLABORATION WITH CITÉ INTERNATIONALE DES ARTS (PARIS). Deadline March 31st 2023. The European Investment Bank (EIB) Institute is pleased to announce the 2023 edition of its Artists Development Programme (ADP) in collaboration with Cité internationale des arts (Paris), for which it is looking for TWO visual artists (born after 1 January, 1988) from an EU Member State to work on the theme “Disruption: The Imprint of Man”.

The residency in Paris will take place from 4 September until 27 November, 2023. The EIB Institute will cover the artist’s travel costs to and from Paris (for the residency). The artist will receive an €80 (eighty euro) flat-rate daily allowance to cover their living costs during the residency and all or part of the production costs, and will be provided with a live-in studio space. In addition to the above, the artist will be granted a contribution towards production of €500 (five hundred euro) at the beginning of the residency and a success fee of €1 000 (one thousand euro) at the end of the residency, provided that they have produced a work or body of works. Upon completion of the residency, the EIB may consider acquiring an artwork produced on-site by the artist. Further information.

ATELJÉ BREDGRIND. By Kyrkby. Ruotsi. Haku kesälle 2023 päättyy 28.2.2023. Residenssi sijaitsee 150 km Tukholmasta. Hakuohjeet. Lisätietoja residenssistä.

HUG CULTURE. Residenssi Madridissa. Haku vuodelle 2023 31.1.2023 mennessä. Hug Culture on espanjalainen kulttuuriorganisaatio, joka pyrkii edistämään suomalaisen taiteen ja suomalaisten taiteilijoiden tunnettuutta Espanjassa. Tavoitteena on helpottaa tiedonvaihtoa ja yhteistyöhankkeiden luomista suomalaisten ja espanjalaisten taiteilijoiden välillä.

Hug Culture on luonut vahvan yhteistyökumppaniverkoston Madridiin, jonka avulla suomalaistaiteilijoille tarjotaan ammattimainen ja mahdollisimman tuottava residenssikokemus. Organisaatiolla on Madridin Suomen-instituutin ja Suomen Espanjan-suurlähetystön tuki. Lisätiedot ja hakuohjeet.

VILLA KARO. Benin. Residenssiin voi nyt hakea sekä kevät- että syyskaudelle 2023. Eräpäivät residenssiin 20.9. ja 15.3. Villa Karo tarjoaa taiteilijoille, tutkijoille ja kulttuuri- ja yhteiskunta-alan ammattilaisille mahdollisuuden residenssityöskentelyyn Beninissä sekä toimii kulttuurikeskuksena Grand-Popossa. Villa Karo koostuu viidestä rakennuksesta: kulttuurikeskuksen päärakennus, kaksi museota, tutkimuskeskus ja monitoimitila. Residenssihuoneet ovat päärakennuksessa ja tutkimuskeskuksessa. Lisätiedot ja hakuohjeet.

NORTHERN AIR -RESIDENSSIKESKUS ARK KUUSAMO. Jatkuva haku. Residenssiin voi hakea 1-3 kk mittaisia työskentelyjaksoja. Hakemus on jätettävä kahta kuukautta ennen aiottua residenssiajankohtaa. Lisätietoja eri vaihtoehdoista ja residenssiohjelmista.

ARTINRES.FI välittää ja kokoaa tietoa suomalaisesta residenssikentästä sekä muista residenssimahdollisuuksista taiteilijoille ja yhteisöille.

ATELJEESAATIO.FI Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön työtilat, ateljeeaseunnot ja residenssitoiminta.

TYÖTILAA VUOKRATTAVANA NANSOTALOSSA NOKIALLA. Nansotalo sijaitsee Nokian keskustassa, rautatieaseman vieressä. Nanso-taloon on siirtymässä taiteilijoita Pyynikin Trikoolta. Tila on korkeaa, avointa hallitilaa, johon rakennetaan seinät työhuoneille ja uusi valaistus. Vesipiste tulee olemaan yhteinen, mutta iso ja hyvin suunniteltu. Tilat sijaitsevat kolmannessa kerroksessa. Vuokra tulee olemaan 6 € neliö + mahdollinen alv. Tiloja valmistuu kevään ja alkukesän aikana. Vuokrasopimus tehdään vähintään kolmeksi vuodeksi. Lisätiedot.

HAKONIEMI – LUOVA TILA -RESIDENSSI. Rääkkylä. Jatkuva haku. Residenssivalinnassa painotetaan kiinnostusta luonnonympäristöön ja ympäristön kannalta kestävästi toteutettaviin työsuunnitelmiin. Residenssi soveltuu mm. eri alojen taiteilijoille, muusikoille, kirjailijoille, artesaaneille, muotoilijoille ja arkkitehdeille. Lisätiedot ja hakuohjeet.

TAIDEKESKUS SALMELA. Nuorten nuorten taiteilijoiden talviresidenssi. Mäntyharju. Jatkuva haku. Residenssi tarjoaa ilmaiset asunto- ja ateljeetilat rauhallisessa ympäristössä Mäntyharjun kirkonkylässä. Salmelan päärakennuksessa on ateljee- ja asuntotilat samanaikaisesti neljälle taiteilijalle. Ateljeet sopivat parhaiten taidemaalareille. Lisätiedot ja hakuohjeet.

SÄRÖN ODER-RESIDENSSI. Frankfurt an der Oder, Saksa. Jaksot vuodelle 2023 haettavissa. Särön Oder-residenssiin Saksassa voivat hakea Särön ja sen yhteistyöjärjestöjen jäsenet. Taiteen, tutkimuksen ja tiedotuksen ammattilaisille ja opiskelijoille tarkoitetun residenssin vapaat jaksot, hinnat ja yhteistyöjärjestöt näet täältä. Hakemus kannattaa lähettää hyvissä ajoin.

Hae matkaan liikkuvuusapurahaa: Suomen kulttuuri-instituuttien liikkuvuustuki TelepART-Taide / TelepART-Tiede 100—1 000 €. Käsittelyaika 2 viikkoa. Jatkuva haku.

RES ARTISTS. A worldwide network of artist residencies. Further information on residences and application deadlines can be found on the website.

Takaisin alkuun

Koulutusmateriaaleja muita hyödyllisiä tietolinkkejä

KUVATAITEILIJAN TYÖHYVINVOINTIOPAS on ladattavissa Suomen Taiteilijaseuran sivulta suomeksi ja englanniksi. Artist Wellbeing is a guide which provides advice for visual artists on how to find information on issues related to comprehensive wellbeing at work.

Kuvataiteilija voi tehdä työtä itsensätyöllistäjänä, yrittäjänä tai palkkasuhteessa. Nämä erilaiset työn tekemisen muodot vaikuttavat siihen, mistä ja miten taiteilija voi hakea apua ja tukea työssä jaksamiseen ja työhyvinvointinsa parantamiseen. Kuvataiteilija työskentelee usein ilman työsuhdetta, jolloin hän on itse vastuussa työhyvinvoinnistaan, terveydestään sekä työkykynsä ylläpitämisestä. Jos kuvataiteilija työskentelee työsuhteessa, vastuu työhyvinvoinnista on myös työnantajalla. Opas muistuttaa, että työhyvinvointi on kokonaisuus, jonka muodostavat työterveys, työturvallisuus sekä psyykkinen, fyysinen, sosiaalinen ja henkinen työhyvinvointi – kaikki nämä tekijät vaikuttavat työssä jaksamiseen.

KUINKA ELÄÄ KUVATAITEELLA. Suomen Taiteilijaseuran tietopankki kuvataiteilijoille. Sivusto tarjoaa kuvataiteilijalle käytännön tietoa, neuvoja ja tukea taiteilijan työhön ja oman ammatillisen osaamisen kehittämiseen. Sivulle on koottu tietoa esimerkiksi kuvataiteilijan sosiaaliturvasta, verotuksesta, sopimuksista, työn organisoinnista ja teosten myynnistä. Lue lisää.

SUOMEN TAITEILIJASEURAN PALVELUT JA EDUT JÄSENLIITTOIHIN KUULUVILLE TAITEILIJOILLE. Sivulta löytyy tietoa lakimienen palveluista, IAA-taiteilijakortista, Työhyvinvoinnista ja kuntoutuksesta sekä näyttelyiden ja teosten viennistä ulkomaille (ATA Carnet). Lue lisää.

JULKINEN TAIDE. Suomen Taiteilijaseuran tietopaketti julkisen taiteen tekijöille ja tilaajille. Lue lisää.

TAIDE MONIALAISISSA KONTEKSTEISSA – POLKUJA YHTEISTYÖN RAKENTAMISEEN on Taiken julkaisema materiaalipaketti, jonka tavoitteena on havainnollistaa yhteistyötä taiteilijan, työn tilaajan, välittäjän ja taiteeseen osallistuvan polkujen kautta. Materiaali on käytännönläheinen työkalu, joka voi sujuvoittaa uusien yhteistyöprosessien hahmottamista ja käynnistymistä. Lue lisää.

TAIDETTA! KULTTUURIHYVINVOINNIN KÄSIKIRJA. ”Taidetta! Kulttuurihyvinvoinnin käsikirja” on ensimmäinen suomenkielinen käsikirja kulttuurihyvinvoinnista. Siitä on hyötyä niin taiteilijoille, sote-alan ammattilaisille kuin päättäjillekin. Teos toimii myös oivallisena oppikirjana. Voit ladata kirjan ilmaiseksi pdf-muodossa Taiken sivuilta.

REILUN TAITEEN MANIFESTI REILUJEN PALKKIOIDEN PUOLESTA. Kampanjassa edistetään taidealalle reilumpia palkkioita ja korvauskäytäntöjä. Sivulle reiluntaiteenmanifesti.fi on koottu tilaajille ja tekijöille eri taiteenaloilla käytössä olevia sopimuspohjia, palkkiosuosituslinkkejä ja ohjeistuksia, jotka auttavat työn hinnoittelussa, sopimusneuvotteluissa ja toimeksiantojen budjetoinnissa.

TAIDE, LUOVUUS JA UUSIUTUVA ORGANISAATIO. Kompakti, ajankohtainen ja moniääninen kuva taiteen mahdollisuuksista osana työelämän organisaatiota. Taiken 17.9.2020 järjestämässä tapahtumassa kuultiin tietojohtamisen professori Pirjo Ståhlen ajatuksia taiteen merkityksestä uusiutumisessa. Alustuksen jälkeen kahdeksan eri alan taiteilijaa ja luovaa toimijaa esittelivät työotettaan toimiessaan yhdessä työyhteisöjen kanssa. Katso striimaus tilaisuudesta.

FRAMEN KOULUTUSMATERIAALIT.  Kaikki Framen tekemät koulutusmateriaalit ovat nähtävissä ja ladattavissa Framen SlideShare-tilillä, josta löytyvät mm. oppaat verkkosivujen viilauksesta sekä Instagram-tilin tehokkasta käytöstä. Tutustu koulutusmateriaaleihin.

MEDIATAIDE HALTUUN! -LUENTOSARJAN TALTIOINNIT AV-ARKIN NETTISIVUILLA. Syksyllä 2019 gallerioilla ja muilla nykytaidekentän toimijoilla oli mahdollisuus osallistua suomalaisen mediataiteen keskus AV-arkin järjestämään ilmaiseen luentosarjaan mediataiteen sisällöistä ja käytännöistä. Luennoilla käsiteltiin mediataiteen myynnin ja esittämisen kannalta olennaisia asioita kuten installoinnin, konservoinnin ja arkistoinnin kysymyksiä mutta myös taiteenlajin historiaa ja nykypäivää. Taltioinnit löytyvät osoitteesta: https://www.av-arkki.fi/fi/yhdistys/julkaisut/

POHJOISMAISEN KULTTUURIPISTEEN VINKKEJÄ BUDJETIN LAADINTAAN. Mitkä asiat tulisi huomioida hankkeen budjetoinnissa? Miten eri tukiohjelmien vaatimukset budjetin suhteen eroavat toisistaan? Pohjoismaisen kulttuuripisteen erityisasiantuntija Alfiero Zanotto antaa lyhyellä videolla budjetin laadintaan vinkkejä, joita noudattamalla voit parantaa hakemuksesi mahdollisuuksia saada apurahaa. Katso video.

TAIDE RAKENTAMISESSA. Rakennustietosäätiön ylläpitämä verkkosivuston taiderakentamisessa.fi tavoitteena on edistää taiteen kytkemistä osaksi suomalaista rakentamisen kulttuuria. Se tarjoaa taiteilijoille mahdollisuuden esitellä osaamistaan ja auttaa tilaajia löytämään kuhunkin hankkeeseen oikean tekijän.

KUVASTON TUOTTAMA VIDEOSARJA PEREHDYTTÄÄ TEKIJÄNOIKEUKSIIN. Kuvataiteilijoille suunnatussa sarjassa tekijänoikeusteemoja lähestytään taiteilijoiden ja kuvataide-esimerkkien kautta: http://kuvasto.fi/2019/01/tunne-oikeutesi-taiteilija-videosarja/

Takaisin alkuun

Muuta

PIRKANMAAN KULTTUURIPANKKI -VERKKOPALVELU. Pirkanmaan kulttuuripankki on uusi maksuton verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen ja tuo näkyviin paikalliset kulttuurin- ja taiteentekijät sekä heidän tilattavat palvelunsa. Kulttuuripankin käyttö on maksutonta. Verkkopalvelua ylläpitää Tampereen kaupunki: kulttuuripankki.fi.

TEKSTIPALVELUA. Taidos Oy – Taiteilijan viestintätoimistolta voi tilata erilaisia esittelyjä, artist statementit, näyttely- ja nettisivutekstit sekä lehdistötiedotteet. Taidoksen Pasi Salosella ja Sanna-Kaisa Hongistolla on vahvaa osaamista kirjoittamisesta, mediasta ja kuvataidekritiikistä, joten saat viimeistellyt, kiinnostavat ja asiantuntevat tekstit. Usein samaa tekstiä voi käyttää esimerkiksi näyttelyssä, apurahahakemuksessa, teosmyynnissä, nettisivuilla ja somessa. Taidokselta voit tilata myös henkilökuvat itsestäsi.

Tampereen Taiteilijaseuran jäsenille nyt -10% alennus kaikista vuoden 2022 loppuun mennessä tehdyistä tilauksista. Kurkkaa nettisivut: taidos.fi.

LAINAUSKORVAUS KUVANTEKIJÖILLE. Kopiosto jakaa lainauskorvausta kuvantekijöille. Opetus- ja kulttuuriministeriön maksama lainauskorvaus perustuu yleisten ja korkeakoulukirjastojen lainaustilastoihin. Korvaukseen oikeutettua kuvitusta ovat esimerkiksi piirroskuvitus, sarjakuva, kuva taideteoksesta, valokuva ja kansikuva. Kerran yksittäisen julkaisun kuvantekijäksi ilmoittauduttuasi olet oikeutettu korvaukseen kyseisen kirjan osalta aina, mikäli se on mukana korvaustenmaksun perustana olevissa lainaustilastoissa. Lue lisää.

KUVATAITEILIJAIN HUOLTOSÄÄTIÖ. Kuvataiteilijain huoltosäätiö myöntää tarveharkintaisia avustuksia taiteilijoille tai heidän omaisilleen. Kertaluontoisia avustuksia myönnetään seuraavien periaatteiden mukaisesti: vanhuusavustusta kuusikymmentä vuotta täyttäneille kuvataiteilijoille, joiden taloudellinen toimeentulo on niukka; sairaus- tai työkyvyttömyysavustusta sairastuneille tai työkyvyttömiksi tulleille kuvataiteilijoille, jotka sairauden tai työkyvyttömyyden vuoksi eivät voi turvata toimeentuloaan varallisuudellaan, omalla työllään tai yhteiskunnan antaman taloudellisen tuen turvin sekä; hautausavustusta kuvataiteilijan kuoltua hänen lähimmille omaisilleen. Lisätietoja.

SUOMEN TAIDEGRAAFIKOIDEN JÄSENHAKU. Jäsenhaku tapahtuu sähköisellä kaavakkeella. Jäsenhaku toteutetaan jatkuvana niin, että päätöskokoukset ovat kahdesti vuodessa (keväällä ja syksyllä). Kevään jäsenvalinnan hakemukset tulee jättää 15.5. mennessä ja syksyn hakemukset 15.11. mennessä. Lisätiedot.

SUOMEN KUVANVEISTÄJÄLIITON JÄSENHAKU. Kuvanveistäjäliitto ottaa uusia jäseniä kaksi kertaa vuodessa. Hakuajat ovat helmikuun ja lokakuun loppuun mennessä. Lisätiedot ja hakuohjeet.

Takaisin alkuun