Ville Väri: NEW-NEW-AGE

Tyhmä kuin maalari. Siitä kaikki alkoi. Rehellisyydestä ja yksinkertaisesta totuuden metsästyksestä, naiivista sinisilmäisyydestä – aistit avoinna haistelemaan mistä tässä kaikessa oikein on kyse. Oli kesä kuin lapsuuden päättyminen. Viattomuuden sanoman voin ottaa vastaan yhtäläisesti Ultra-lehden yliluonnollisista kokemuksista ja ufoista, kuin Goethen, Kierkegaardin ja Kandinskyn henkisistä tutkimuksista. Maalasin kuin hullu. Vuosia tutkin intohimoisesti kaksiulotteista pintaa ja siveltimen liukua, karheaa ja raapivaa värin tarttumapintaa. Kaikki kokeilut irtautua tästä mahdottomimmasta haasteesta ja pyhimmästä tehtävästä tuntuivat kikkailulta.
Taiteilijat eivät pysty muuttumaan. Tämä on mielestäni suurin haaste: jäädä kiinni yhteen ajattelun ja tekemisen tapaan. Miten lisätä pieni nyanssi ja olla hioutumatta särmättömäksi yhteiskunnalliseksi tuotteeksi. Aloin kuraattoriksi, kriitikoksi, laajensin taidettani veistoksen ja uusien medioiden suuntaan. Vaikka välillä tuntui pahalta, jatkoin pohjatonta etsimisen himoa ja vaihdoin nimenikin tämän kaiken keskellä erottaakseni itseni siitä väistämättömästä seikasta että identiteettini ei ota muuttuakseen vaikka kuinka repisin.
New-New-Age on näyttely, joka syleilee kokemuksellisuutta ja elämän janoa maalaamisorientoituneen taiteen jatkumossa. Mukana on uusia teoksia, jotka haastavat itsenikin, sekä sellaisia, jotka etsivät uutta muotoa ja esittämisen tapaa. Haluan elää tätä elämän kesää ikuisesti – kokea elämää vain tällä tavalla. Mitä muuta on aikamme kuin pysähtymätöntä bittivirtaa ja informaation tulvaa? Liian suuri pala haukattavaksi; josta juuri sen takia jää jäljelle ainut vaihtoehto vastaanottaa uuden ajan henki?
Ville Väri (Laaksonen) (s.1978) on kuvataiteilija, kuraattori ja kriitikko. Hän toimii myös turkulaista Titanik-galleriaa ylläpitävän Arte ry:n puheenjohtajana sekä opiskelee Taideyliopiston Kuvataideakatemian Praxis- erillismaisteriohjelmassa. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa yksityis-, ryhmä- ja museonäyttelyissä Suomessa sekä useissa kansainvälisissä näyttelyissä, mm. 4th Baltic Biennalessa Venäjällä, New Painting From Finland -näyttelyssä USA:ssa sekä parhaillaan Örebro OpenART 2015:ssa Ruotsissa. Galleria Mältinrannan näyttely on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä kahden vuoden tauon jälkeen Suomessa.

http://www.laaksone.com

Kommentit pois päältä artikkelissa Ville Väri: NEW-NEW-AGE

Kommentointi on suljettu.