Tiina Vaahtera: Mutaatio

Minua inspiroi elämä, mennyt ja tuleva. Elämisen jäljet, tunnelmat, hetket ja käännekohdat. Arki ja arkiset asiat. Kuvitelmat, haaveet ja todellisuus. Luonto ja sen sinnikkyys.

Viimeaikoina olen pääasiassa tehnyt kolmiulotteisia teoksia, käyttäen monenlaisia materiaaleja esimerkiksi käyttöikänsä päähän tulleita esineitä, huonekaluja, vaatteita ja romua. Työni liikkunevat installaation ja veistoksen rajamaastossa.

Käytän paljon myös vanhaa grafiikan menetelmää, hierrevedostekniikkaa, osana töitäni. Vaikka tekniikka on aikoinaan kehitetty tarkkaa kopioimista ja tallentamista varten, voi sen avulla luoda tunnelmia joissa fakta ja fiktio sekoittuvat ja asiat saavat uusia ulottuvuuksia.

Studio Mältinrantaan tuomani näyttelyn inspiraation lähteenä ovat toimineet luonto ja romu. Teen päivittäin lenkkejä lähimetsissä, enkä jaksa lakata ihmettelemästä ihmisten metsiin kuljettaman roinan määrää. Siinä ei valitettavasti ole järjen hiventäkään, mutta mielikuvituksen se saa liikkeelle. Kasvillisuuden ottaessa vallan romusta, niistä muotoutuu hyvin usein hauskoja yhdistelmiä, ikäänkuin uusia lajeja. Mältinrannan teokset on rakennettu pääasiassa kasviaiheisista hierrevedoksista ja romumetallista. Osa romusta on nurkista kerättyä roskaa, osa tehtaalta saatuja viallisia moottorinosia. Hierrevedosten väreinä on myös käytetty roskistavaraa, tatuointivärien purkinpohjia.

Lisätietoja: Tiina Vaahtera

Kommentit pois päältä artikkelissa Tiina Vaahtera: Mutaatio

Kommentointi on suljettu.