Tiina Kaisa Leppänen

Jossain – ulkoilmamaalauksia

Tiina Kaisa Leppänen maalaa öljyväreillä koivuvanerille. Näyttelyn teokset on maalattu ulkona eri vuodenaikoina Tampereella ja Lapinlahdella.Teosten lähtökohta on esittävä kuten katu illalla, metsäpolku, varjot tai risukko metsässä. Esittävyys vähenee maalaamisen aikana ja teos muuttuu vähitellen abstraktiin ja ekspressiiviseen suuntaan. Paikka, läsnäolo ja maalaustapa punoutuvat yhteen. Näyttelyn nimi Jossain viittaa siihen, ettei fyysisen paikka pelkästään määrittele maalausta, vaan maalaus syntyy aiheen ja taiteilijan välisessä paikassa.

Katu on maalattu joulukuun iltana katulampun valossa Pyynikin rannassa Tampereella. Lunta ei vielä ollut, mutta maa oli jo jäässä. Teoksessa oleellista on tunnelma ja maalauksellisuus.

Jossain on maalattu Pyynikin uimarannan lähellä tiheässä risukossa kesäkuussa helteisellä ilmalla. Maalaukseen tuli hieman viidakkomainen tunnelma ja se on maalattu sprayllä ja öljyväreillä.

Liikuvat varjot on maalattu Pyynikin metsässä tuulessa liikkuvien oksien maalauspohjalle heijastuvista varjoista.

Pienemmissä teoksissa aiheena on usein jokin yksityiskohta metsästä tai rannalta kuten rantakivet veden alla, puukarahka tai saniaispensaikko.

 

Kommentit pois päältä artikkelissa Tiina Kaisa Leppänen

Kommentointi on suljettu.