Teemu Raudaskoski

Olen Tampereella asuva kuvataiteilija. Tällä hetkellä työskentelen maalauksen ja videon parissa. Viime vuosina olen tehnyt lisäksi animaatioita, musiikkivideoita ja kuvituksia. Opiskelen parhaillaan viimeistä vuotta Turun Taideakatemiassa kuvataiteen ohjelmassa.

Studio Mältinrantaan olen tehnyt kuusikulmaisista maalauksista koostuvan installaation Hexagon 1. Maalaukset ovat tehty spinnerin, eräänlaisen itse rakennetun pyörivän maalauspohjan avulla. Näin kuvailen prosessia kirjallisessa opinnäytetyössäni:

”Spinnerin avulla teen siis maalauksen ytimen, alkuräjähdyksen, sytytän pommin palamaan, annan sen räjähtää, katselen kun se räjähtää yhtä hitaasti kuin Fluxuksen tulitikku (Lightning piece) levittäen maalinesteet ympäri kangasta sattumanvaraisesti, mutta samalla jotakin luonnon omaa sääntöä noudattaen. Teen sen monta kertaa: uudelleen ja uudelleen. Pudotan syvyyspommin valtamereen ja annan sen räjähtää. Lukuisista räjähdyksistä alkaa muotoutua kukkia, erilaisia kasveja ja kukintoja. Maalin tekemät muodot ovat alkuräjähdyksen siemeniä, joista kasvaa jotain elävää ja liikkuvaa, orgaanista ja palavaa. Kukat virtaavat kuin vesi. Monimutkaisista alkuaineiden jonoista muodostuneita yhdisteitä, jotka valo taittaa visuaaliseksi näkymäksi. Aivot tekevät niistä muotoja ja keksivät niille merkityksiä.”

Näyttelyyn kuuluu myös videoteos NARU. Se on japaniksi kerrottu kokeellinen lyhyt-elokuva fiktiivisestä hahmosta. Naru tarkoittaa japaniksi = Tulla joksiksin. Teos pohtii mm.luontosuhdetta lyyrisen kerronan kautta.

 

Kommentit pois päältä artikkelissa Teemu Raudaskoski

Kommentointi on suljettu.