Sirpa Särkijärvi: Beijing Mood

Beijing Mood

Sirpa Särkijärvi rakentaa kuvaa tämän päivän Kiinasta, jossa menneisyys on vahvasti läsnä nykyisyydessä ja ristiriidat luovat oman leimansa ihmisten käyttäytymiseen ja arvoihin.

Beijing Mood -maalaussarja tutkii yksilön ja yhteiskunnan välistä suhdetta. Kiinassa tavat ja tottumukset ovat aikojen saatossa muotoutuneet kulttuuriksi, joka hämmästyttää, suorastaan shokeeraa, niin mittakaavallaan kuin historiallaankin, mutta myös ristiriidoillaan ja omaleimaisuudellaan. Särkijärvi vietti syyskuun 2010 Pekingissä kuvaten sen ihmisiä ja elämää kaduilla, puistoissa, yksityiskodeissa, klubeilla, ravintoloissa, yksityistilaisuuksissa sekä turistikohteissa.

Maalausten tekniikkana on pääasiassa akryyli kankaalle ja niissä kokeillaan eri tapoja lähestyä esittävää aihetta ja nauttia itse maalaamisen fyysisestä aktista viemällä sitä lähemmäs täysin vapautunutta tulkintaa, abstraktiota. Liikkuminen esittävyyden rajapinnassa mahdollistaa laajemman skaalan ilmaista sisäistä ja ulkoista maailmaa. Siveltimen isot liikkeet ja sulavuus kiehtovat ja houkuttelevat aina rohkeampiin vetoihin, etsimään puhtainta ilmaisua. Usein hahmot ovat etäännytetty henkilöllisyydestä, vaikka heidän kauttaan kuvataankin todellisia inhimillisiä tunteita ja ajatuksia.

Lisätietoja: Sirpa Särkijärven kotisivut

Kommentit pois päältä artikkelissa Sirpa Särkijärvi: Beijing Mood

Kommentointi on suljettu.