Sini-Meri Hedberg

Rantautuminen

Sini-Meri Hedberg (1972) on työskennellyt punaisen värin kanssa useita vuosia maalaten pääsääntöisesti akryyli- ja öljyväreillä. Tyttären syntymä inspiroi Hedbergiä maalaamaan punaisen värin vaaleanpunaisia ja pinkkejä variaatioita.

Galleria Mältinrannan näyttely ”Rantautuminen” jatkaa vaaleanpunaista kautta, mutta teoksista löytyy väri-iloittelun lisäksi myös maisemallisia aineksia. Maalausten lähtökohtana on ollut kuvan rakentaminen värin ja liikkeen vuorovaikutusta tutkimalla. Hedbergin maalaustapa on nopea ja työstämisen alkuvaiheessa sattuma toimii innoittavana voimana. Maalausprosessin edetessä Hedberg huomasi maalaustensa lähestyvän merimaiseman kategoriaa. Havainto antoi suunnan maalausten sisällölle.

”Olen ollut kiinnostunut rantautumisen käsitteestä, rajasta, jossa eri elementit kohtaavat. Minua on myös viehättänyt rantautumisen käsitteen monitulkintaisuus ja vertautuvuus elämänkokemuksiin. Elämä kulkee alati vaihtuvana aaltoliikkeenä. Rantautumisen voi nähdä henkisenä rantautumisena uuteen asiaan, elämäntilanteeseen. Toisinaan päädymme mantereelle ja toisinaan vastassamme on yksinäinen saari. Aina on kyseessä kuitenkin asian, tilanteen, ajan tai ihmisen kohtaaminen.”

Lisätietoja: Sini-Meri Hedbergin kotisivut

 

 

Kommentit pois päältä artikkelissa Sini-Meri Hedberg

Kommentointi on suljettu.