Silja Selonen

MITÄ JA MIKSI
Spin merkitsee fysiikassa alkeishiukkasten sisäistä ominaisuutta. Kaikkeuden kaikki aine ja energia twistaa kuin Erkki itsensä ympäri ympyrää. Se on kiinnostavaa.
Tämän näyttelyn teoksissa mietin ääni-ja valoaaltoja ja niiden ympyriäistä resonointia aineen kanssa. Olen saattanut näkyväksi pianon sointuja, aallonpituuksia ja harmonisia taajuuksia.
TEOKSET JA TEKNIIKAT
Kuvaan aistivaa ja herkkää ihmisyyttä tässä kaaoksellisessa kaikkeudessa sekoittamalla abstraktiota esittävää maalaukseen. Maalaan varjoihin maaperän umbria ja valoihin taivaan sinisiä ja kylmiä oransseja.
Taulujen pohjalle olen tehnyt kuvioita käyttäen vanhaa valokuvatekniikkaa ( syanotypia). Siinä valoherkälle emulsiolle luodaan kuva auringonvalossa valottamalla. Aiheet ovat cymatiikan avulla toteutettuja äänen kuvia. Näin olen yhdistänyt materian, valon ja äänen.
KUKA
Valmistuin kuvataiteilijaksi Turun Taide-Akatemiasta 2009. Siitä lähtien olen lähestynyt taidetta tieteen kautta. Opiskelen astrobiologiaa ja fysiikan teorioita, jotta ymmärtäisin miten maailma toimii. Tänä vuonna olen saanut työskennellä Turun Biokemian laitoksessa bakteeri-piirrosten parissa ja kansainvälinen SciArtCentre on julkaissut teoksiani ja ajatuksiani.
Yritän visualisoida näkymätöntä todellisuutta. Koska fysiikka on kaikki.
Se on valo silmässä ja veren lämpö
Se on kiven kylmyys ja sen pimeys
Se on linnun paino ja tuulen keveys
Se on tyhjyys ja elämä – ihon alla ja tähtien yllä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Silja Selonen

Kommentointi on suljettu.