Sebastian Boulter

 

 

Järjestyksen ja epäjärjestyksen suhteen käsitteleminen liittyy lian ja puhtauden, muodon ja muodottomuuden, olemisen ja olemattomuuden, elämän ja kuoleman suhteeseen – Mary Douglas.

Sarajevo 2009, neljätoista vuotta Sarajevon piirityksen päättymisestä: Kansalliskirjaston aulassa oli esillä lasten piirtämiä kuvia vuoden 1984 Sarajevon olympialaisista. Aulan lisäksi ei muita tulipalon jälkeisiä huoneita oltu remontoitu; vain tuhkaa ja pölyä pyyhitty, ikkunoita ja ovia teljetty sekä romahtaneita seinien lohkareita siirrelty. Kansalliskirjaston ulkopuolella kiinnittyi huomioni edelleen seikkoihin, joita hyvällä syyllä voidaan kutsua järjestyksen palauttamiseksi. Pyykit, lattiarätti, sanko, luutta, Sarajevon ruusut.

2013-2015: Toisin kuin Bosnia-Hertsegovinassa, kiinnittyy huomioni Brysselissä pikemminkin järjestyksen suhteettomuudesta epäjärjestyksen pienimuotoisiin kaaoksiin. Havaintoni keskittyy kulttuurilliseen likaan: Epäorgaanisiin rikkaruohoihin, muovisiin olioihin, infrastruktuurin jättämiin jälkiin harmaata taivasta vasten ja tupakantumppeihin, seikkoihin joita olen teoksissani semanttisesti uudelleenorganisoinut.

Hieman toisin kuin vanitas (kaiken turhuus/katoavaisuus), näyttelyn teokset jäljittelevät katoavaisuuden toistoa, ts. turhuuden välttämättömyyttä toteuttaa itseään ihmisen tarpeesta iäisyyden kokemukseen.

 

Sebastian Boulter on tavattavissa Mältinrannan galleriassa näyttelyn päättäjäisissä tiistaina 7.7. klo 16-18. Tervetuloa!

Kommentit pois päältä artikkelissa Sebastian Boulter

Kommentointi on suljettu.