Sanni Seppä

Matkamuisto

Studio Mältinrannan näyttelyssä “Matkamuisto” olen palannut muistoissani yhteen elämäni matkoista. Tämän matkan merkityksellisyys johtuu mitä ilmeisimmin herkästä iästäni, jolloin ihastuminen oli paljon suurempaa, tai mahdottomuudesta saada selvyys tunteistaan välimatkan vuoksi, viedä tämä tarina loppuun.

Nimiteos “Matkamuisto” koostuu kymmenestä vaatteisiin maalaamastani kuvasta, pienistä uudelleen maalatuista matkamuistotauluista, nuorena saamastani rakkauskirjeestä sekä suuresta kauris-veistoksesta. Teokset ovat lähteneet liikkeelle todellisista muistoista, jotka ovat työskentelyn edetessä sekoittuneet mielikuvitukseen.

Teokseni “Kirje”, koostuu 90:stä piirroksesta lintukuvioiselle kirjepaperille.  Olen piirtänyt ne ystävälleni, joka  lähti vuodeksi purjehtimaan. Kuvallinen kirjeenvaihtomme on jatkunut siitä saakka.

Kolmas teos “Ikkuna pohjoiseen” on kooltaan 3m x 2,3m puuväripiirros paperille, joka toistaa yksityiskohtaisesti yhden osan kodistani. Teokseni toivottaa katsojan tervetulleeksi kotiini. Avaan katsojalle henkilökohtaisen maailmani lainaten ideaa sisustuslehdistä ja ohjelmista, joissa ihmiset esittelevät asuntojaan.

Maailma oli vielä vuonna 1999 niin erilainen. Minulla ei ollut omaa sähköpostiosoitetta enkä omistanut kännykkää. Kuvasin äidin vanhalla filmikameralla ja rakkauskirje matkasi luokseni yli kuukauden toiselta puolelta maailmaa. Nyt asun talossa, jonka olohuoneen olen näyttelyyn puuväreillä piirtänyt. Olen osa nykyaikaa: piirrän kuvia ystävälleni ja voin lähettää kuvan siitä hänelle ilmaisen mobiilisovelluksen kautta.  Kaikki on tässä ja nyt. Kamerassani on miljoona digi-kuvaa. En ole saanut mieheltäni koskaan paperista kirjettä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Sanni Seppä

Kommentointi on suljettu.