Sampo Malin

Väri kerrosten välissä

Mark Rothko project, 3/4

Sampo Malinin (s.1977) yksityisnäyttely Mark Rothko project – Väri kerrosten välissä on tutkielma väristä ja värikerroksista tilateoksina. Näyttely on kolmas neljän näyttelyn sarjasta, jonka innoittajana on ollut Mark Rothkon (1903-1970) 1940-luvun lopusta lähtien tekemät kerrokselliset värikenttämaalaukset. Projektin teokset ovat syntyneet kysymyksistä ”Jos Mark Rothko olisi ollut kiinnostunut kolmiulotteisesta ilmaisusta, miltä hänen taiteensa olisi näyttänyt? Kuinka väriin perustuvat teokset olisivat silloin rakentuneet?”

Mark Rothko project ei tee toisintoja innoittajansa teoksista, vaan tarjoaa katsojille värielämyksiä, kokemuksia väristä massana ja väripintojen kerroksellisuuden hajoamisen efektin. Näyttely on leikkiä ja kokeiluja maalauksen ja kolmiulotteisen taiteen kesken. Osa teoksista on dokumentaatioita hetkellisestä värin kerroksellisuudesta ja heijastuksista. Teoksissaan Malin on käyttänyt mm. vettä, mustetta, värivaloja, jäätä, polykarbonaattia, sävytettyjä lakkoja ja projisointeja.

SAMPO MALININ TAITEILIJATAPAAMINEN Studio Mältinrannassa lauantaina 16.3. klo 14-15. Tervetuloa!

Sampo Malin (s.1977) on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2007. Sen jälkeen hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla. Lisäksi hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä. Malin tekee usein toisistaan poikkeavia ja jonkin aiheen ympärille rakennettuja näyttelykokonaisuuksia. Hänen teoksiaan yhdistää kuitenkin vähäeleisyys ja leikkisyys, sekä toden ja epätoden välinen vuoropuhelu.

Näyttelyä on tukenut SKR – Hämeen rahasto.

Kommentit pois päältä artikkelissa Sampo Malin

Kommentointi on suljettu.