SAMK, Kankaanpään lopputyönäyttely

finalFINALversion1.jpg

SAMK, Kuvataide Kankaanpään lopputyönäyttely

Tampereella on avautunut SAMK, Kuvataide Kankaanpään lopputyönäyttely finalFINALversion1.jpg. Näyttelyt pidetään kolmessa näyttelytilassa: Galleria Rajatilassa, Galleria Saskiassa ja Taidekeskus Mältinrannassa. Lopputyönäyttelyyn tulee teoksia 25:ltä valmistuvalta kuvataiteilijalta. Perinteisten menetelmien lisäksi näyttelyn taiteilijat ovat hyödyntäneet sekatekniikkaa, installaatioita ja videotaidetta.

Jokainen tekijä on keskittynyt omaan aiheeseensa ja siitä muodostuvaan teossarjaansa. Toistuvia ajankohtaisia teemoja ovat ympäristökysymykset, kuolemaa ja yleistä epävarmuutta toistava dystopinen tulevaisuus, henkilökohtaisten ongelmien käsittelyä, toksisen maskuliinisuuden pohdintaa ja digitalisaation murroksessa havainnollistettua yhteiskuntaa. Synkkiä aiheita käsitellään useissa tapauksissa huumorin kautta tai jopa maanisesti, kuitenkin usein ironiaa vältellen. Kaikkien murheellisien aiheiden vastapainoksi näyttelyistä löytyy myös paljon voimaannuttavaa, värikästä ja tulevaisuuden uskoa pursuavaa taidetta, sekä vahvaa naiseutta käsitteleviä teoksia.

Valmistuvia taiteilijoita ovat ohjanneet taiteilijat:
Paula Ollikainen – Taidemaalaus
Laura Könönen – Kuvanveisto
Pilvi Ojala – Taidegrafiikka ja piirustus
Leena Kela – Performanssitaide

Taidekeskus Mältinrannassa on teoksia seuraavilta:
Suvi Hammar, Marja Hautamäki, Emili Hellman, Kaisa Huotari, Einari Hyvönen, Elisa Hämärä, Samuel Antero Laakso, Viljami Nissi, Jenna Nykänen, Aija R-K, Sanni Salmela, Emma Thomas, Anna-Karoliina Vainio

 

Kommentit pois päältä artikkelissa SAMK, Kankaanpään lopputyönäyttely

Kommentointi on suljettu.