Saija Hairo

Human C5xy

Saija Hairon aiheina ovat ihmiskasvot, mutta ei perinteisessä mielessä. Hän pohtii naiseutta, miehisyyttä, identiteetti- ja valtakysymyksiä. Teosten henkilöhahmot eivät ole yksiselitteisiä mutta he haastavat kommunikoimaan. Heitä ei voi selkeästi tulkita sukupuolen, värin, iän, toimintakyvyn tai jonkun muun ominaisuuden perusteella. Hairo tuo ihmiskunnan kavalkadia näytille ja herättää kysymään mikä on hyväksyttävää, normaalia, haluttavaa, kiinnostavaa ja antoisaa. Teokset ovat enimmäkseen akryyli- ja öljyvärein toteutettuja.

Teokset ovat jatkoa Human -sarjalle, jonka teoksia Hairo esitteli vuonna 2013 Turun Logomossa. Turun Joella-galleriassa hän jatkoi teemaansa vuonna 2015 esittäen yhteiskunnan kokonaiskuvaa vielä laajemmin. Esillä oli teoksia vallan keskiössä elävistä, keskiluokkaisista pärjääjistä, putousuhan alla elävistä ja vielä marginalisoituneista kanssakulkijoista. He kaikki kantavat omaa erityistä tarinaansa kerrottavanaan.

Saija Hairo on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista vuonna 1997 ja lisäkouluttautunut Turun Ammattikorkeakoulussa 2008-2009. Hän on tehnyt paljon opetustehtäviä maalauksen puolella, toiminut Turun Taiteilijaseuran hallituksessa ja Turun Taidegraafikoiden hallituksessa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Saija Hairo

Kommentointi on suljettu.