Reijo Kärkkäinen

Selfportraits & Useless Information

Lähtökohta on omakuva pyrkimättä näköisyyteen. Kuvissa seikkaileva henkilö on alter ego, merkki, symboli. Muistoja, haaveita ja unia, sekä toiveita ja mielipiteitä.

Sanat ja kuvat eivät esitä selkeää tarinaa – kuvia ja lausahduksia, jotka sopivat tunnelmaan ja virittävät tilanteen. Epävarmuutta ja häilyvyyttä, kaari päättyy tai hetki alkaa. Mitä uskaltaa sanoa ja mitä peittää.

Tiedon ja kuvien tulva, ja ongelmat, joita en kykene ratkaisemaan. Miksi en osaa kysyä oikeita kysymyksiä ja annan itselleni vääriä vastauksia. Toistanko itseäni, toistanko hyödytöntä tietoa, jota toisinaan en edes itse kaipaa.”

Reijo Kärkkäinen (s. 1964) on suomalainen kuvataiteilija, joka valmistui taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Kuvataiteilijana Reijo Kärkkäinen on moniottelija, jonka tuotantoon mahtuu maalauksia, grafiikkaa, installaatioita, valokuvia, sarjakuvaa ja kuvituksia. Lisäksi hän toimii mukana kansainvälisessä taiteilijaryhmässä Le Dernier Crissä (http://www.lederniercri.org). Taiteilija asuu ja työskentelee Kuopiossa.

Reijo Kärkkäinen tutkii töissään piirtämisen ja maalaamisen sekä tekstin ja kuvan rajankäyntiä ja keskinäistä vuorovaikutusta. Esittävä vuorottelee abstraktin ilmaisun kanssa ja piirrosjälki kohtaa maalauspinnan. Kärkkäinen rinnastaa myös erilaisia näkökulmia, joissa vakavuus kohtaa satiirin ja populaarikulttuuri leikittelee perinteisen taideilmaisun kanssa. Mielleyhtymät törmäävät ja risteilevät keskenään, ja kun törmäys syntyy oikeissa olosuhteissa, syntyy elämää. Näyttelyä on tukenut Pohjois-Savon taidetoimikunta.

 

Kommentit pois päältä artikkelissa Reijo Kärkkäinen

Kommentointi on suljettu.