Pirkanmaan 5. Triennaali: Katri Mononen

Katri Mononen: End of the Rainbow

Galleria Mältinrannassa on esillä uusia akryylimaalauksiani. Maalausten teemoissa toistuu viitteellisesti ihmisen muokkaama maisema. Keinotekoiset paikat ja väliaikaiset rakennelmat, kuten sirkusteltat, hiihtoputki tai laskettelurinne sisätiloissa, kiehtovat minua maalausteni aiheina. Ihminen on maalauksissani läsnä yleensä vain maisemaan jättämiensä jälkien kautta.

Lumoudun Dubain ostoskeskukseen rakennetun laskettelurinteen kuvien oudosta hohdosta, mutta tiedostan aiheen kammottavuuden. Esimerkiksi tämä viehätyksen ja kammotuksen kaksijakoinen tunnetila voi toimia maalausprosessin lähtökohtana. Maalaustapahtuma vie etäämmäksi harkitusta, esittävästä aiheesta.  Pyrin saavuttamaan maalauksissani monitulkintaisen tunnelman.

Maalatessani tavoittelen tuntematonta etsin mielentilaa, jossa uskallan hylätä tarkat suunnitelmat ja heittäytyä maalauksellisten impulssien vietäväksi. Maalaaminen ei kuitenkaan ole muusta todellisuudesta irrallista. Se heijastaa, peilaa ja tunnustelee. Se on tapa tehdä koettua näkyväksi. Maalaus sulattaa todellisuuden palasia uudelleen ja rakentaa tutusta tuntematonta. Maalauksessa tulee olla mysteeri, jotakin määrittelemätöntä.

Näyttelyäni ovat tukeneet Pirkanmaan taidetoimikunta ja Taiteen keskustoimikunta.

Lisätietoja: http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3529

Katri Monosen näyttely on osa Pirkanmaan 5. Triennaalia / Pirkanmaan kuvataiteen aluenäyttelyä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Pirkanmaan 5. Triennaali: Katri Mononen

Kommentointi on suljettu.