Paula Ollikainen

Galleria Mältinrannan näyttelyssä on esillä maalauksia ja puupiirroksia, joissa lähtökohtana ovat olleet luonnontieteellisten museoiden dioraamat, internetin live stream -lähetykset ja riistakameran kuvat. Aiheita yhdistää välillinen kokemus todellisuudesta ja luonnosta.

Dioraama on rakennettu havainnekuva, joka välittää kerätyn ja uudelleen kootun näkemyksen luonnontieteellisestä faktasta. Internetin välityksellä live streamit ja videotaltioinnit tuovat hirmumyrskyt kotiin katseltavaksi. Riistakameralla on mahdollista taltioida ja seurata eläinten liikkeitä öisin, kun ihmissilmä ei kykene erotella ympäristön näkymiä.

Tallenteiden, kopioiden ja suoravälityspalveluiden kautta näemme niitä osia maailmasta, joissa emme ole kokijana paikalla. Myös tietomme todellisuudesta perustuu paljolti välitettyyn tietoon ja muokkaamme ajatuksia tuon tiedon pohjalta. Maalaukset ja puupiirrokset ovat tässä näyttelyssä jatke kerättyjen havaintojen toistamiselle.

Paula Ollikainen on Sarkolassa asuva ja Tampereella työskentelevä kuvataiteilija. Hän valmistui Taideyliopiston kuvataideakatemiasta 2014 ja Kankaanpään taidekoulusta 1999. Ollikaisen teoksia on parhaillaan esillä Tuoretta maalia Lappeenrannassa – Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlanäyttelyssä Lappeenrannan taidemuseossa. Viimeisimpien yksityisnäyttelyiden joukossa ovat Galleria Joella Turussa, Galleria G Helsingissä, sekä Gallerie Pleiku Berliinissä. Galleria Joellassa esillä oli ensimmäinen osa Aito kopio maailmasta –kokonaisuudesta. Teoksia on kokoelmissa muun muassa Helsingin ja Turun kaupungin taidemuseoilla, sekä Suomen Valtiolla.

Näyttely on avoinna
Ma-to 12-18, pe-su 12-16

Kiitos näyttelyä tukeneille Visekille ja Taiteen edistämiskeskukselle (Pirkanmaan rahasto), sekä aiheen taustoituksesta Tampereen luonnontieteelliselle museolle.

Kommentit pois päältä artikkelissa Paula Ollikainen

Kommentointi on suljettu.