Mirva Valvanto

Tällä hetkellä hallitsevana teemana töissäni ovat erilaiset sadut, leikit ja pelit, joiden kautta harjoittelemme jo varhaislapsuudesta saakka läheisyyttä sekä itsenäistymistä ja luopumista. Käsittelen teoksissani myös sitä kasvun rajakohtaa, jossa jo aavistamme leikin muuttuneen peliksi, joka ei välttämättä ole enää vain pelkkää leppoisaa ajanvietettä.

Studio Mältinrannan näyttelyni koostuu puolittain 25-osaisesta Ristinolla-installaatiosta, jossa itsenäiset työt muodostavat näyttelyn ajaksi yhtenäisen teoksen. Minua kiehtoo töiden sulautuminen kertomuksiksi ja tarinoiksi, jolloin tietyt viestit ja symbolit kuva-aiheessa saavat laajemman ja monitulkinnaisemman merkityksen suhteessaan kokonaisuuteen, johon ne on sijoitettu. Toinen puoli näyttelystä rakentuu sarjasta Ajatusleikkejä. Ajattelen katsojan toimivan pelinrakentajana sekä tarinankertojana peilaten töihin oman ainutkertaisen kokemusmaailmansa.

Työskentelen tällä hetkellä pääosin maalauksellisen ja moniulotteisen grafiikan carborundum-tekniikan parissa, josta työstän kerroksellisia uniikkitöitä. Työskentelytapani on muuttunut grafiikan perinteisesti ajatellusta sarjallisuudesta kohti uniikkiutta ja kokeilevuutta, jossa työn vedostusprosessi on lähes merkittävin työtä muokkaava tekijä. Tämä prosessi työn alusta loppuun kestää yleensä useita päiviä värikerrosten ja eri kuva-aiheiden sulautuessa pikkuhiljaa valmiiksi, itsenäiseksi työksi. Haluan säilyttää töissäni tietynlaisen leikillisyyden, kokeilevuuden sekä avoimuuden muutoksille aina vedostusvaiheen loppuun saakka.

 

Kommentit pois päältä artikkelissa Mirva Valvanto

Kommentointi on suljettu.