Miina Laine

RAILO

Railo erottaa asioita. Se rikkoo pinnan ja näyttää mitä pinnan alla on. Tässä näyttelyssä käsittelen aihetta luonnonilmiönä sekä henkisenä tapahtumana. Toinen sarja on Puisto, johon sukelsin viime kesänä. Keskeistä teoksissa on ihmisen ja luonnon välinen suhde.

Maalausten toteutuksessa en ole käyttänyt luonnoksia tai suoraa havaintoa, enkä näin ollen pyrikään suoranaisesti esittävyyteen, vaan ensisijaisesti välittämään kokemuksen, tunteen. Teoksissani yhdistyvät paikan kokemukset ja muistot; minulla on aika, ja paikka, jotka määrittelevät työskentelyäni. Vietän aikaa ympäristössä, mistä saan lähtökohdat teoksiini. Moni asia, kuten oma mielentilani, minua ympäröivät ihmiset ja elämä yleensä vaikuttavat siihen, että minkälaisiin asioihin mieleni koettavassa maisemassa hakeutuu.

Railon teokset ovat pääosin saaneet alkunsa Pyhäjärven rannalta 2018 ja Tanskasta Hollufgårdista 2017. Teokset ovat maalattu öljymaaleilla kankaalle. Maalaustyylini on ekspressiivinen; eläydyn voimakkaasti kuvattavaan kohteeseen.

Kommentit pois päältä artikkelissa Miina Laine

Kommentointi on suljettu.