Marianne Kaustinen

 

Metsä on minulle merkityksellinen ja tärkeä paikka. Jo pienenä tyttönä olin perheeni mukana metsäretkillä marjoja poimimassa tai käymässä isäni metsätyömaalla. Aikuisena metsäluonnosta on tullut minulle rentouttava stressin poistaja ja luonnon antimien loistava keruupaikka.

Kaikkein hauskinta on kuitenkin kulkeminen metsässä kameran ja eväsrepun kanssa. Ei koskaan tiedä, minkälainen yllätys seuraavan puun takana odottaa: kaunis linnun sulka, hirven kallo tai muinainen asuinpaikka. Metsä on arvoituksellinen, näkyvien ja näkymättömien polkujen verkosto sekä erilaisten kätkettyjen ”aarteiden” viimeinen leposija.

Näyttely ”Metsän aika” on metsän lumon ja alitajuntani näkyväksi tullutta maailmaa eri tekniikoin valmistettujen teosten muodossa. Aikaisempi perhos –teema on edelleen mukana erilaisina kolmiulotteisina perhoskollaaseina sekä luonnonmateriaaleista tehtyinä perhosten toukkina. Grafiikanvedokset ovat uniikkeja puuvärein viimeisteltyjä teoksia. Vastapainona hitaalle grafiikan tekniikalle olen maalannut tussimaalauksia valokuvapaperille etsien erilaisia puumaisia muotoja ja pintavaikutelmia.

”Ydinpuu”, ”Hauras” ja ”Alta pois” –teokset on painettu kohopainona metsästä löytämilläni kaarnan paloilla. Teokset ovat kannanottoni ja huoleni tämän hetken suunnitelmista valjastaa luontokohteita kaivosteollisuuden tarpeisiin Suomessa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Marianne Kaustinen

Kommentointi on suljettu.