Kukka Pitkänen

Kukka Pitkäsen näyttely käsittelee monilla eri tasoilla kasvun ja hajoamisen teemoja. Näyttelyn pääteos, yhdeksänmetrinen lyijykynäpiirros Hajoavaa (2018) nostaa esiin kysymyksiä luonnon ja ihmisen tilasta sekä muuttumattomuuden mahdottomuudesta.

Näyttelyn muissa teoksissa piirrosjälki yhdistyy monotypia-tekniikalla vedostettuihin värikerroksiin tarjoten aavistuksia juurista ja rihmastoista tai vaikkapa soluista ja solurihmastoista. Pitkästä kiinnostaa työskentelytapa, jossa ennakoimattomuudelle jää tilaa. Hän ei ole luonnostellut näyttelynsä teoksia etukäteen vaan on lähtenyt työstämään niitä suoraan lopulliseen muotoonsa. Näin työskentely pysyy hänen mukaansa haastavana ja kiehtovana.

Kukka Pitkänen (s. 1989) asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2013 ja filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2018. Tänä vuonna hänen töitään on nähty mm. Hämeenlinnan taidemuseolla, Riihimäen vanhalla lasitehtaalla sekä Baselissa, Sveitsissä.

Pitkäsen näyttelyn aikana, 23.-28.10. Tampereella vietetään Galleriaviikkoa, jonka aikana tamperelaisissa gallerioissa järjestetään monipuolista kulttuuriohjelmaa: galleriakierroksia oppaiden johdolla (suomeksi, ruotsiksi ja venäjäksi), taiteilijatapaamisia, musiikki- tanssi- ja teatteriesityksiä ym.

Kukka Pitkänen on itse paikalla Studio Mältinrannassa yleisön tavattavissa lauantaina 27.10. klo 13.00. Tervetuloa tapaamaan taiteilijaa!

Kommentit pois päältä artikkelissa Kukka Pitkänen

Kommentointi on suljettu.