Katja Härkki – maalauksia

 

KATEDRAALI

”Olen seisonut metsässä puiden alla ja nähnyt kuinka valonsäteet ovat siivilöityneet havupuiden oksien lomitse aina maahan asti. Olen kokenut ympärilläni olevan luonnonmuovaaman katedraalin ja havainnoinut sitä kaikilla aisteillani. Metsän universaalissa kokonaisvaltaisuudessa olen tuntenut olemassaoloni vahvemmin. Oloni on silloin pyhän haltioitunut. Metsän katedraali on minulle taivaan ja maan, ajan ja iäisyyden, pyhän ja maallisen kohtauspaikka. Tuo kokemus luo minussa alun intuitiolle ja energialle. Näiden maalausten syntymisen myötä maailma on kulkenut aistihavaintoina lävitseni. Maalausprosesseissa olen siirtänyt ympärilläni kokemani todellisuuden itseni kautta maalausteni pinnoille. Öljy – ja akryylimaalauksiani kuvailisin unenomaisiksi ja lyyrisiksi näyiksi. Ne ovat suoran havainnon ja mieleeni painuneiden jälkien yhdistelmiä.”

Katja Härkin näyttelyn lähtökohtina ovat olleet tilan tunnun aistiminen ja maalausprosessi itsessään. ”Olen kokenut metsän voimallisena tilana ja halusin luoda sen maalaamisen avulla todelliseksi.” Härkki käyttää maalauksissaan tehokeinona yhden silmäyksellisen havainnon ja maalausjäljissä tapahtuvan liikkeen toistuvuutta. Siten hän pyrkii rakentamaan perusolemukseltaan monimuotoisesta luonnosta rytmin, rauhan ja jännitteiden kombinaation taideteosten ja näyttelytilan välille. Hänen maalauksensa kommentoivat ympäröivää maailmaa tekemällä sen näkyvämmäksi katsojalle havaita, tuntea ja kokea.

Katja Härkin näyttelyn aikana, lauantaina 24.11. klo 13-15 näyttelytiloissa esiintyy tanssiduo teoksellaan Tanssitila. Se on liikeimprovisaatioon perustuva tanssiteos, jossa tila, tanssi ja taideteokset yhdistyvät kokemuksellisessa esityksessä. Tanssiduo liikkuu näyttelytilassa taideteosten, yleisön ja tilan inspiroimina.  Näyttelytilasta tulee myös tanssitila, mielentila, kokemuksellinen ja vastaanottavainen tila. Teoksessa esiintyvät tanssitaiteilijat Hanna Kahrola ja Tuija Touhunen.

Katja Härkki on itse paikalla samana päivänä, lauantaina 24.11. klo 12-16 taiteilijatapaamisessa. Tervetuloa tapaamaan taiteilijaa!

Kommentit pois päältä artikkelissa Katja Härkki – maalauksia

Kommentointi on suljettu.