Kalle Turakka Purhonen ja Mauri Korhonen

Materiaalirunoutta 2

Teosten kutsuminen “materiaalirunoudeksi”, “kierrätystaiteen” tai “romutaiteen” sijaan, ei ole yritys kohottaa ne jotenkin ylevämpään tyylilajiin. Ilmaisu on vain tarkempi: materiaalit ovat muutakin kuin roskaa ja ne käyttäytyvät sanojen lailla. Niillä on tarkoituksensa ja merkityksensä ja kauneuden ja rumuuden käytäntöjen mukaan jotkut viehättävät meitä enemmän kuin toiset. Sanoilla ja roskilla on myös plastinen hahmonsa, jota oikein käyttämällä taiteilija voi laatia teoksen, joka kykenee erottautumaan jokapäiväisen kielen ja materian virrasta.

Esineillä ja roskilla voi lausua havaintoja elämästä kollaasin tai veistoksen muodossa. Lauseet voivat olla kriittisiä, romanttisia, lakonisia tai liioittelevia. Joskus haetetaan totuutta ja joskus pelkkä kielellä leikittely vie mennessään. Mikä sekin lausuu jotain totta tekijästään.

Olemme tutustuneet toisiimme Joutsan Haihatuksen kesänäyttelyiden yhteydessä. Tarpeeksi ihasteltuamme toistemme tekemisiä, toteutimme yhteisnäyttelyn Forum Boxissa 2014. Sujui hyvin. Tämä on jatkoa.

Kalle Turakka Purhonen on  saanut työskentelylleen tukea Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahastolta. Kiitos.

Kommentit pois päältä artikkelissa Kalle Turakka Purhonen ja Mauri Korhonen

Kommentointi on suljettu.