Jenni Turunen ja Timo Tolonen

Näyttely on avoinna 19.1. saakka, ma-to klo 12-18, pe-su klo 12-16. Vapaa pääsy.

SUMEA TILA

”Osuuteni näyttelystä koostuu noin kymmenestä öljyvärimaalauksesta. Ne kuvaavat todellisia tiloja ja tilanteita. Aika monessa on yö ja aika moni on Suomesta. Kuvia luonnehtii ohikiitävyys, satunnaisuus (ainakin näennäinen), ja siitä seuraava surumielisyys. Olen työskennellyt aiheen parissa jo kymmenisen vuotta. Viime vuosina varsin autioihin näkymiin on ilmestynyt myös ihmisiä ja suorastaan ihmismassoja. Yksinäisyyden tuntu ei ole hävinnyt silti mihinkään.

Teosten toteutustapa liittyy aiheeseen siten, että maalaukseni ovat usein läheltä tarkasteltuna hyvin satunnaisen oloista ekspressiivistä roiskintaa, mutta etäisyydestä katsottuna muodostuu melko selkeä ja luonnollinen näkymä. Samaan tapaan se, näyttäytyykö maailma yleenkin satunnaisena vai järjestäytyneenä, riippuu pitkälti näkökulmasta ja maailmankuvasta.”

Timo Tolonen, 2015

”Tämän kokonaisuuden teokset ovat pohdintaa ajan ja kokemusten kerroksellisuudesta. Ehkä myös sen johdosta työskennellessäni olen alkanut vahvemmin tuntea niin Suomen taidehistorian kuin kiinalaisen tussipiirustuksen vaikutteita piirroksissani. Yhden ajan tason teoksessa muodostaa tekemisen hetki, jonka haluan konkreettisemmin olevan läsnä myös näyttelyssä. Teokseen kiteytyy uskomaton määrä ajan, vaikutteiden ja tuntemusten kudelmaa yksittäisen ihmisen kaleidoskoopista katsottuna. Tämä on se juttu, joka itseäni tällä hetkellä kiinnostaa.

Viimeisen viiden vuoden ajan olen työskentelyssäni keskittynyt muodossa tai toisessa piirtämiseen. Näen mustavalkoisessa värimaailmassa kaikkine harmaan nyansseineen jotain samankaltaista perustavanlaatuisuutta kuin piirtämisen asemassa taiteen kentällä. Se on paljas ja koruton, mutta perustana muille taiteen muodoille.”

Jenni Turunen, 2015

Kommentit pois päältä artikkelissa Jenni Turunen ja Timo Tolonen

Kommentointi on suljettu.