Janne Hokkanen ja Anna-Liisa Kankaanmäki

Jaettu maailma

Elämme alati kiihtyvää muutoksen aikakautta, jossa tieteellinen ja teknologinen kehitys mullistaa maailmaa mikro- ja makrotasolla. Inhimilliset piirteet ovat samaisen muutoksen kourissa. Tulisi pystyä kehittämään uusiutunut ja sivistynyt kieli toistemme empaattiseen kohtaamiseen. Jaettu maailma -näyttelyssä kohtaavat kaksi erilaista tapaa keskustella nykyhetkestä.

Anna-Liisa Kankaanmäen maalauksissa ihmiset pyrkivät luonnolliseen olomuotoonsa vietteineen ja aisteineen. Teosten nykyihmiset ovat muokatussa luonnossa, näennäisen vapaina osina myyttisiä ja nyrjähtäneitä kertomuksia. Janne Hokkanen kuvaa teoksissaan ihmisen turtuneempaa osaa elämästä, joka on koukuttunut älykännyköihin ja teknologisiin rattaisiin. Elämän viihteellistyminen ja ilmastonmuutoksen vaikutukset asettuvat eri tekniikoin haastamaan katsojaa.

Näyttelyssä on esillä akryyli- ja öljyvärimaalauksia, kineettinen veistos sekä videoinstallaatio.

Anna-Liisa Kankaanmäki (s. 1985) on Lahdessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista vuonna 2009, ja Taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2012. Kankaanmäki on osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja maailmalla, sekä pitänyt yksityisnäyttelyitä ympäri Suomea.

Janne Hokkanen (s.1983) on tamperelainen kuvataiteilija ja hän työskentelee Pyynikin Trikoon tiloissa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2009, ja opiskelee toista vuotta kuvataiteen ylempää AMK-tutkintoa samaisessa taidekoulussa. Hokkanen järjesti viime kesänä liikennemerkeistä koostuneen #Kylttitempauksen Hämeenpuistossa ja jatko-osa on luvassa koko ensi kesäksi 15 puistoon ympäri Tamperetta.

Näyttelystä lisää mm nettisivuilta: http://tampere.lecool.com/event/hokkanen-kankaanmaki-mantynen-maltinranta/

 

Kommentit pois päältä artikkelissa Janne Hokkanen ja Anna-Liisa Kankaanmäki

Kommentointi on suljettu.