Jan Anderzén

RATTOISA VIRTA

Rattoisa virta ei tavoittele höyhenen, vaan linnun kaltaista keveyttä. Näyttelytilaa viritettäessä on pyritty täsmälliseen ilmaisuun, mutta epäonnistumista ja sattumaa ei ainoastaan hyväksytä, vaan niistä voimistutaan kuin vauvat.

Esillä olevien teosten svengi jäljittelee ominaisuuksia, jollaisia ilmenee esimerkiksi radikaalissa musiikissa, kasvien toisenlaisessa todellisuudessa sekä myös afrikkalaisissa rituaaliasuissa. Rattoisan virran kosmiset soturit taistelevat moninaisuuden ja loputtoman liikkeen puolesta. Ne käyttävät ravinnokseen uskomme värähtelyjä ja erittävät musiikkia. Kuuntele petoa päiväpeitossa ja heräät multaa kynsien alla. Soittorasiasta kantautuva musiikki on väittelyä tuulen kanssa.

Olemme kaikkeuden hengen kirjureita, jotka tallennamme sen saneleman; toiset kuuntelevat tarkemmin, toisilla on banaanit korvissa. Totuuksien kohtalona on virrata järjettömyyksistä kuluneiksi lauselmiksi ja vain ekstaattiset totuudet tekevät poikkeuksen. Antiikin veistokset loistivat kerran väreissä.

Jan Anderzén on tamperelainen kuvataiteilija ja kokeellisen musiikin tekijä. Hänen taiteensa juuret ovat omaehtoista luovuutta ja yhteisöllistä tekemistä korostavissa rajattomissa alakulttuureissa. Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskuksen kuvataide- ja mediataidetoimikunnat, Pirkanmaan taidetoimikunta sekä Tampereen kaupunki.

 www.kemiallisetystavat.com

Kommentit pois päältä artikkelissa Jan Anderzén

Kommentointi on suljettu.