Jaakko Tuomainen

21st Century Schizoid Painter on tulosta erään maalarin tutkimusretkestä omaan taiteelliseen eklektismiin, sekä 2000-luvun maalaustaiteen pluralistisen olemuksen tavoittelusta. Projektin suuruudenhullun pohjatutkimuksen ja suunnittelun jälkeen konkreettinen tekeminen ajoi taiteilijan syövereihin, joissa aluksi aistittu maailman taiteen uudenlaisen vapautumisen (post-modernismista) tilan idea vähitellen muuttui angstiseksi pohjavireeksi ennennäkemättömästä brändäytymisen vaateesta taiteen maailmassa.

Kuten maalaamisen luonteeseen kuuluu, se vie tuntemattomille poluille, jos vain antaa sen johdattaa. Näin on käynyt myös tässä tapauksessa. Ensin aivot kykenevät luomaan suuria konsepteja ja sanallistavat tulevaa, kunnes itse maalaustapahtumassa maalauksen materiaalisuus ja muoto alkavat noudattamaan sydämen totuutta. On tehtävä se mikä tuntuu oikealta tehdä.

Kuten aluksi suunniteltua, ovat nämä teokset tyylillisesti ’maalauksia laidasta laitaan’, mutta silti ne kumpuavat aina jostain syvästi henkilökohtaisesta – kylmänviileä ohjelmallisuus on mahdotonta. Rakastan kaikkea maalausta, ja koen omakseni maalaustaiteen loputtomat materiaalisuudet – teokseksi kiteytyessään ne ilmentävät jotain tiettyä osaa itsessäni.  Taiteellinen työ on loputon sykli, jonka tavoitteena on löytää Viisasten Kivi.

Kommentit pois päältä artikkelissa Jaakko Tuomainen

Kommentointi on suljettu.