Jaakko Himanen

Jaakko Himasen näyttely Circus Maximus* Galleria Mältinrannassa esittelee kuvanveistäjältä kattauksen uusia teoksia. Näyttelyn kolmisenkymmentä teosta ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta syntyneet intensiivisen työskentelyjakson aikana kuluneen talven ja kevään aikana. Aikaisemmasta poiketen Himanen on ottanut teoksiinsa mukaan värit.

Kuvanveistäjä on astunut itselleen tuntemattomalle maaperälle ja lähtenyt valloittamaan värien ja maalien maailmaa. Lopputulos onkin yhtä muotojen ja värien sirkusta.

Muotojen osalta teokset pysyttelevät tiukasti näyttelyn nimen viitoittamana ympyräaiheessa. Ympyrät, kiekot, donitsit, pallot ja muut pullistelevat muodot tutkivat täydellisenä muotona tunnetun ympyrän olemusta ja mahdollisuuksia. Tutkimuksiansa Himanen on tehnyt toistamalla, vapaasti tai säännönmukaisesti sommitellen sekä haastamalla muodot vuoropuheluun värien, kuosien ja kuvioiden kanssa. Värien käyttöön kuvanveistäjä on lähtenyt hakemaan niskalenkkiä maalaamalla vuoroin nopein räiskyvin vedoin vuoroin hiljentymällä pienten kuvioiden toistamiseen.

Taiteilija on yleisön tavattavissa näyttelytilassa Taidesuunnistus-viikonloppuna 22.-23.4.

Kommentit pois päältä artikkelissa Jaakko Himanen

Kommentointi on suljettu.