Inka-Maaria Jurvanen

 

ITSEPETOS
Lyijykynäpiirustuksia vanerille

Inka-Maaria Jurvanen tekee lyijykynäpiirustuksia vanerille. Osassa teoksista hän käyttää myös akryylimaalia, puuvärejä ja lehtikultaa.

Ajan elementti on piirustuksessa tärkeä. Onko kaksiulotteisen kuvan kautta mahdollista tuottaa kokemus yhtäaikaisuudesta ja/tai peräkkäisyydestä. Voiko ajan suuntaa kääntää. Kuinka piirustusjäljen muutokset vaikuttavat kuvassa.

Nyt esillä olevien teosten teemoja ovat valhe, totuus, epätosi, tosi, sekä näihin kaikkiin liittyvät vilpittömyyden ja vilpillisyyden mahdollisuudet.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Jurvanen on kiinnostunut erilaisista maailmankatsomustavoista. Niiden rakenteet ovat määrääviä kokemusten sisäistämisessä ja käsittelemisessä. Ne vaikuttavat yhteiskunnassa, vallanjakautumisessa, ihmissuhteissa, arvoissa, valinnoissa. Hänen työskentelynsä ja teoksensa ovat kommentoivia. Mutta samanaikaisesti tekemisen akti ja teos muuttuvat myös todistusaineistoksi ja osaksi hänen maailmankatsomuksensa rakenteita. Etäännyttäminen on mahdollista vain tiettyyn pisteeseen asti.

Inka-Maaria Jurvanen (1980) valmistui kuvataiteilijaksi Taidekoulu MAAsta 2008. Sen jälkeen hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyjä Suomessa ja USAssa, muun muassa Galleria MUU Kaapelissa ja Galleria Katariinassa Helsingissä, Galleria Rajatilassa Tampereella, Lönnströmin taidemuseon Pihatalon Studiossa Raumalla sekä Gallery Redbudissa ja Gallery d. m. allisonissa Houstonissa, Texasissa. Hänen teoksiaan on ollut esillä kuratoiduissa ryhmänäyttelyissä Suomessa, Virossa ja USAssa.

Kesällä 2017 hän on mukana XXII Mäntän Kuvataideviikoilla.

www.jurvanen.com

 

Kommentit pois päältä artikkelissa Inka-Maaria Jurvanen

Kommentointi on suljettu.