Harri Turunen

Olen tehnyt jo useamman vuoden kirjainaiheisia teoksia. Teokseni ovat eri materiaaleista koostuvia kolmiulotteisia veistoksia, kolmiulotteisia puheita ja kuvia puheesta. Ne ovat kuvia merkityksistä sanojen takana ja puheen kokemisesta konkreettisena.  Ne ovat myös kuvia sananvapaudesta. 

Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen.  Sanavapauteen pitäisi sisältyä myös oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedotusvälineiden kautta.  Valitettavasti sananvapaus ei ole kaikkien ihmisten oikeus kaikkialla maailmassa.

Teoksissani pohdin myös länsimaisen ihmisen ja median suhdetta.  Teollistuneissa länsimaissa ihminen ei enää seuraa mediaa vaan elää sen kanssa. Perinteinen median ja todellisuuden suhdetta koskeva problematiikka on muuttunut monimutkaiseksi. Enää ei riitä, että pohditaan, heijastaako media todellisuutta vai luoko se sitä. Media on keskeinen osa todellisuutta.

 

Yksilön ja median välinen suhde on mielestäni myös yksilön ja järjestelmän välinen suhde.  Kuka voittaa ja kuka häviää. Mitä saamme sanoa tai mitä meidän pitäisi sanoa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Harri Turunen

Kommentointi on suljettu.