Frida Moukulainen

Olen 2014 Kankaanpään taidekoulusta valmistunut maalari ja asun ja työskentelen Niinisalossa. Maalaan kahdelle eri maalauspohjalle, alla olevalle kankaalle ja tämän päälle ruuvatulle läpinäkyvälle muovilevylle. Kankaalle maalaan vesiliukoisilla maaleilla ja muoville pääosin öljyvärillä. Usein minusta kuitenkin tuntuu kuin ”rakentaisin” maalaukseni, sillä työstän niitä suurelta osin kollaasina. Käytän kollaasia kankaalla, mutta myös muovilevyn päällä ruuvaamalla siihen pleksilasin sirpaleita, esineitä ja erilaisia materiaaleja.

Studio Mältinrannassa oleva näyttelyni oli alun perin aivan toisennäköinen. Sain näyttelyyni tarkoittamani teokset hyvissä ajoin valmiiksi, mutta jokin häiritsi minua. Aina kun kuljin työhuoneeni ohi, kurkistin sisään. Lopulta purin valmiit maalaukseni ja aloitin alusta.

Päätin heittäytyä maalaamiseen vailla minkäänlaista valmista ajatusta tulevien töideni tekniikasta tai sisällöstä, vaikka aikaa oli vähän. Annoin maalausten vain tapahtua enkä enää yrittänyt mitään. Töihini ilmestyi uudenlaista spontaaniutta ja sisällöt alkoivat kehittyä kuin itsestään. Lopulta näin esiin ilmestyviä keppihevosia, varjoleikkejä ja käsinukkeja, kuin maalaukseni olisivat puhutelleet minua. Teosteni kieli on kummallista ja haikeaa, vienosti surumielistä, mutta huumorintajuista. Outouden tunne ja tummuus nousevat pintaan, mutta jossakin rinnalla, on kummista ajatuksista kumpuava ilo ja leikki.

Näyttely on mukana Museoiden yössä lauantaina 20.5. ja taiteilija on silloin paikalla tavattavissa klo 19-21.

Kommentit pois päältä artikkelissa Frida Moukulainen

Kommentointi on suljettu.