Emma Lappalainen

Keskeneräisyyden kieli

Grafiikan ja neulanreikävalokuvauksen parissa työskentely on minulle ajattelemisen, tuntemisen sekä ymmärryksen etsimisen kieli. Kuva toimii tulkkina koetun ja nähdyn välillä tuoden menneen hetken myöhemmin esiin uudessa valossa, katsominen kääntyy sisäisen tarkastelemiseksi ja näkemiseksi.

Näyttely koostuu kuvasarjoista, jotka on toteutettu eri valokuva- ja grafiikan menetelmillä. Vuoden pimeimpään aikaan vietin tuntikausia talvisessa kasvihuoneessa tallentaen sen hiljaiseloa laakafilmeille. Entiselle kotiseudulle paluun merkeissä vaeltelin Vuoksen rannoilla vielä ajan kultaamattomien muistojen saattelemana. Tämä sarja on toteutettu polymeerigravyyreina.

Luvattu maa, (ImagOn –tekniikalla toteutettu vedossarja) on fantasian värittämä todellisuuden heijastelema kuvajainen, jossa puran ja kokoan uudelleen aikamme rakenteita. Näitä kuvia olen kuvannut residenssimatkoillani Berliinissä ja Marbellassa.

Broken morning –(hopeagelatiinivedossarja laseille) kertoo puolestaan säröillä alkavista aamuista, jotka voivat pienen vastustuksen kohdatessa hajota palasiksi. Näyttelyssä on esillä myös kuvallisia päiväkirjamerkintöjä vuosilta 2008-13.

Keskeneräisyyden kieli kertoo mielenkuvittamisesta ja näkemisen tilojen muunnoksista mitä valo, myös sisäisenä kokemuksena, maalaa hetkittäin esiin muutoksen virrassa.

Näyttelyä ovat tukeneet Kaakkois-Suomen taidetoimikunta sekä Etelä-Karjalan Kulttuurirahasto, heille suuret kiitokset!

Kommentit pois päältä artikkelissa Emma Lappalainen

Kommentointi on suljettu.