Antti Immonen ja Sami Korkiakoski

Antti Immonen ja Sami Korkiakoski asuvat ja työskentelevät naapureina Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiön Kuopion ateljeetaloissa. Galleria Mältinrannan yhteisnäyttely kehkeytyi intensiivisten työhuonevierailusessioiden tiimellyksessä.

Antti Immonen

Viime syksyn ja tämän talven aikana olen veistoksissani kokeillut ja testaillut itselleni uutta materiaalia – akryylia. Uusimmissa teoksissani olen yhdistänyt kolmiulotteisen akryylipolymeeripohjan ja akryylimaalauksen veistoksiksi, joissa leikittelen peilisymmetrialla ja symmetriarikoilla. Galleria Mältinrannan näyttelyyn olen valinnut mukaan muutaman tuloksen näistä kokeiluista.

Useimmat veistokseni ovat rakenteellisia. Kokoan ne pienemmistä osasista käyttäen toistoa ja variaatiota ja sattumaakin. Näyttelyssä on myös esillä puuveistoksiani. Teoksesssa ”Evoluutio # oi tuu love” lähtökohtanani oli pohdinnat rakkauden rajoista tai rajattomuudesta. Voiko rakkaus lähteä solutasolta?

Teoksessa ”Fragmentti – urku murtuu” yhdistelen traditionaalista puukäsityötä hiukkaskiihdytin-estetiikkaan. Teos on kookas palikkaleikki, jossa pyrin löytämään kiinnostavan vauhdikkaan muodon käyttämällä kuusilautaa. Asetin itselleni haasteen päästä orgaaniseen muotoon suorakulmion muotoisilla palikoilla.

Yhtenä ispiraation lähteenä käytin tietokoneella luotujen 3d-fraktaalien korallimaisia, itseääntoistavia rakenteita. Nykyisten kotitietokoneiden teho mahdollistaa zoomailun kolmiulotteisiin fraktaalimaailmoihin. On hypnoottista sukeltaa sisälle algoritmien kuvaajien alienmaailmoihin, vaikkei niiden pohjalla olevaa matematiikkaa juuri ymmärtäisikään.

Sami Korkiakoski: Piilo

Maalia on joka paikassa. Nenässä, käsivarsissa, hiuksissa. Jynssään käsiä ja muita paikkoja saippualla, vaahdottamalla lähtee kyllä. Kynsien alta sitä on vaikeaa saada pois. Vaikeinta sitä on poistaa itse maalauksesta, mutta silti pitää yrittää. Poistamalla maalia saa takaisin jotain menetettyä, yllätyksiä. Se juuri kiehtoo, mitä on kerrosten alla piilossa. Löytyykö sieltä värikerroksia, jotka sopivat juuri tähän nykyiseen? Yllätys kiehtoo vaikka lähinnä tutkin maalauksissani väriä ja liikettä. Kun olen löytänyt maalin alta jotain, punnitsen, mitä maalata taas yli. Piiloon.

 

Kommentit pois päältä artikkelissa Antti Immonen ja Sami Korkiakoski

Kommentointi on suljettu.