Nita Vera ja Adolfo Vera

What Love Weighs on kahdesta osasta muodostuva näyttely, jonka pääteemana ovat perhesuhteet. Teoksessa kuvataan kahden kuvataiteilijan – isän ja tyttären – näkemyksiä monikerroksisten perhesuhteiden herättämistä ajatuksista. Adolfo Vera on kuvannut kohtaamisiaan omien vanhempiensa kanssa lähtien liikkeelle omasta suhteestaan heihin sekä käyttänyt perhealbumikuvia teoksissaan. Kuvat ovat hyvin henkilökohtaisia, mutta samalla yleismaailmallisia. Nita Vera kiinnostui perhesuhdeteemasta tutustuessaan isänsä ottamiin kuviin. Hän lähestyi isänsä ja mummonsa välistä suhdetta absurdiuden ja huumorin kautta, ja laajensi projektin kattamaan myöhemmin muita perheensisäisiä ihmissuhteita.

Ihmissuhteet elävät jatkuvassa rakkauden ja kitkan välissä. Tarkastellessa niitä kahden perheenjäsenen kautta suhteiden kerroksellisuus ja monimuotoisuus tulee näkyväksi eri tavalla, subjektiivisesti tekijänsä kautta. Vaikka ihmissuhteet ovatkin yleensä täynnä erilaisia kerroksia, historiaa ja käyttäytymismalleja, niillä on silti yleismaailmallinen perusluonteensa. Tarinoillamme on tapana toistaa itseään.

Nita Vera (s. 1986) on kuvataiteilija, joka tällä hetkellä suorittaa maisterin tutkintoa Aalto-yliopiston valokuvataiteen osastolla. Hänen töitten keskeisiä teemoja ovat ihmissuhteet ja niiden kautta ihmisyyden perusolemus. Avainasemassa ovat sekä huumori, että ihmisten välinen jännite ja henkinen etäisyys. Hänen töitään on ollut esillä yksityisnäyttelyissä Suomen valokuvataiteen museossa Helsingissä ja Encontros da Imagem valokuvafestivaaleilla Bragassa, Portugalissa, sekä ryhmänäyttelyissä.

Adolfo Vera (s. 1955) on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut valokuvaaja, joka käsittelee töissään identiteettiin, yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja ennakkoluuluihin liittyviä teemoja. Hänen teoksiaan on ollut esillä mm. Les nuits du Festival Voies Off -tapahtumassa Arlesissa, Ranskassa, Lapuan taidemuseossa, Mäntän kuvataideviikoilla, Backlight Photo Festival –tapahtumassa Tampereella sekä Valokuvataiteen museolla, Helsingissä.

www.nitavera.net

www.adolfovera.fi

Kommentit pois päältä artikkelissa Nita Vera ja Adolfo Vera

Kommentointi on suljettu.