Kontrasti – vaihtuvaa taidetta työpaikalle

Taide vaikuttaa kehoon ja mieleen

Taiteen merkitys työhyvinvoinnin tukemisessa on todettu useissa eri tutkimuksissa. Taide parantaa kommunikaatiotaitoja ja lisää yhteenkuuluvuutta, yhteisöllisyyttä sekä sosiaalista pääomaa työpaikalla. Pienikin panostus taiteeseen kannattaa: taide parantaa työpaikanilmapiiriä, aktivoi aivoja ja virkistää työntekijöitä. Taideteokset viimeistelevät toimitilojen sisustuksen ja tarjoavat vieraillesi esteettisen ja inspiroivan asiointiympäristön. Samalla lähetät myös vahvan viestin asiakkaille ja yhteistyökumppaneillesi: yritys panostaa henkilöstönsä viihtyvyyteen ja myös esteettiset arvot ovat sille tärkeitä. Hankkimalla taidetta Tampereen Taiteilijaseuran Taidelainaamosta tuet samalla paikallisia taiteilijoita ja heidän työtänsä. Taidelaina on myös ekologinen ja kestävä hankinta.

Taidelainaamon valikoimassa on runsas 800 teosta Tampereen Taiteilijaseuran jäseniltä. Kaikki jäsenemme ovat ammattikuvataiteilijoita: taidemaalareita ja -graafikkoja, kuvanveistäjiä, piirtäjiä, valokuvaajia, keraamikkoja ja mediataiteilijoita.

Kontrasti-taidevaihtopalvelu (alkaen 20€/kk)

Kontrasti-taidevaihtopalvelu on vaivaton ja edullinen tapa hankkia yrityksen toimitiloihin säännöllisesti vaihtuvaa taidetta. Voitte valita teokset itse tai käyttää Tampereen Taiteilijaseuran taidekonsulttia apuna teosten valinnassa. Taiteilijaseura hoitaa teosten kuljetuksen, vaihdon ja ripustuksen. Teokset voidaan vaihtaa 6 tai 4 kuukauden välein.

Teokset voidaan sijoittaa esimerkiksi yrityksen aulaan, toimistoon, neuvotteluhuoneeseen tai henkilöstöravintolaan. Sovittuun paikkaan voidaan tehdä erilaisia ripustuksia: yksi iso teos tai useampia pienempiä.

Jokaisella teoksella on teoskohtainen kuukausivuokrahinta, joka perustuu teoksen myyntihintaan. Kuukausivuokrat alkavat 10 €:sta. Vaihtopalvelumaksu lisätään teosten kuukausivuokriin.

Tutustu teoksiin Taidelainaamon www-sivuilla.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja!

Lassi Peltoniemi
Projektikoordinaattori