Luontoretki

Marianne Laiti: Tuokio, tussipiirros

Tampereen Taiteilijaseura ja Tampereen seurakuntien varhaiskasvatus toteuttavat yhteistyössä lapsille suunnatun taidehankkeen. Vuoden 2014 teemana on Luontoretki.

Taiteilijaseura tuo Koivistonkylän ja Peltolammin seurakuntataloille Luontoretken sisätiloihin taiteen avulla. Mukana on kolme seuran taiteilijaa, Hanna-Riikka Heikkilä, Heli Innala ja Marianne Laiti, jotka tuovat tiloihin teoksiaan ja pitävät lapsille työpajoja.

Työpajoissa tehdään pieniä retkiä ympäröivään luontoon säätilan mukaan, ihmetellään luonnon muotoja ja tehdään yhteistaideteos. Heli Innalan teosten kautta tutustutaan perhosten ja lintujen siipiin. Klikkaa tästä, niin pääset lukemaan lisää siivistä.

Taidenäyttelyt ovat avoinna seurakunnan toiminnan mukaisesti:

Koivistonkylän seurakuntatalo
23.9. – 19.10.2014
Koivistontie 46, Tampere
Kuvia Luontoretkestä Koivistonkylässä

Peltolammin seurakuntakeskus
21.10. – 2.11.2014
Tilkonmäenkatu 4, Tampere
Kuvia Luontoretkestä Peltolammilla

Taiteilijaesittelyt

Hanna-Riikka Heikkilän installaatio

Hanna-Riikka Heikkilä: ”Maalausteni aihemaailma on usein konkreettinen: maalaan makkaroita, lintuja ja ananaksia. Huumorin ja synkkyyden vuoropuhelu on olennaista. Maalaustyyliäni voi kuvailla ekspressiivisenä ilmaisuna, annan vapauden väreille ja viivoille. Olen kiinnostunut vastakohdista ja merkitysten vastakkainasetteluista. Maalaamiseni lähtökohta on myös vahvasti visuaalisuus.”

Heli Innala: Kiiltokuvaherukkaperhonen, 2010; akryyliväri lastulevylle

Heli Innala: ”Olen 45-vuotias kuvataiteilija ja ammatillinen opettaja. Olen 16 vuotta opettanut kuvataiteen harrastajia eri aikuisopistoissa.

Teokseni ovat etupäässä ei-esittäviä öljy- ja akryylivärimaalauksia sekä pastelliliitupiirroksia. Työni kumpuavat omasta elämästäni, tunteistani ja muistoistani.

Käytän voimakkaita väririnnastuksia, ja maalauskieleni on monesti ekspressiivistä ja  hetkellistä. Aiheeni ovat usein teemallisia, ja olen tutkinut mytologiaa, väriä, valoa, muistoja, taidehistoriaa, eläimiä ja luonnonaiheita sekä lapsuuden kiiltokuva-aiheita ja kitschiä.

Asun maaseudulla avomieheni, koiran ja kahden kissan kanssa rintamamiestalossa. Kävelyretkillä koiran (ja joskus kissojenkin) kanssa valokuvaan paljon luontoa ja lähimetsää. Olen myös auttamattoman hevoshullu, ja käyn ratsastamassa useita kertoja viikossa. Laukka metsätiellä vedet silmissä on jotain ihan parasta! Kesäisin yritän opetella puutarhanhoidon saloja.”

Marianne Laiti: Huilu 2, tussipiirros

Marianne Laiti on kuvanveistäjä ja kuvataitelija, jonka tutuimmat tekniikat ovat pronssi, muste sekä itsetehdyt kuivapastelliliidut. Laiti asuu ja työskentelee Tampereella.

Hanke toteutetaan Taiteen edistämiskeskuksen tuella.