Kurssit

väripurkkejaKuvataidekursseja järjestetään ammattilaisille ja harrastajille useammassa toimipisteessä: suurin osa Taidekeskus Mältinrannassa, mutta kesäaikaan myös satunnaisesti Haiharan taidekeskuksessa. Niihin voi ilmoittautua joko sähköpostitse: info@tampereen-taiteilijaseura.fi, puhelimitse: 010 420 2040 tai alla olevien kurssilinkkien kautta sähköisellä lomakkeella.

Kurssit voit maksaa myös  TYKY-kuntosetelillä (myös TYKY-online)  ja Smartumin Liikunta- ja kulttuurisetelillä.

Kurssit järjestetään yhteistyössä Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry:n kanssa.

 

 Taidekurssit keväällä ja kesällä 2018

 

 • 31.8. - 2.9. Sekatekniikat ja kollaasi

  Yhteensä 20 h, opettajana Heli Innala, hinta 80 €, omat materiaalit mukaan. Viikonloppukurssilla yhdistelemme luovasti eri piirustus- ja maalaustekniikoita sekä halutessasi kollaasia omien aiheiden ja kokeilujen avulla. Kurssi soveltuu kaikentasoisille tekijöille. Ilmoittautuminen viim. perjantaina 10.8.

 • 11.8. - 11.8. Elämän aarrekartta -kollaasikurssi

  Yhteensä 6 h (la klo 10-15), opettajana Leena Vainio, hinta 32 €, omat materiaalit mukaan. Leikkaa ja liimaa, piirrä ja maalaa! Kurssilla käytetään kuvan tekemiseen erilaisia paperille liimattavia materiaaleja, esimerkiksi valokuvia, lankoja ja kangastilkkuja. Kuvaan voidaan myös piirtää, maalata ja […]

 • 3.8. - 5.8. Eläinmuotokuvakurssi

  Yhteensä 20 h, opettajana Heli Innala, hinta 80 €, omat materiaalit mukaan. Viikonloppukurssilla harjoittelemme vapaavalinnaisilla eri maalaus- ja piirustustekniikoilla eläinmuotokuvan tekemisen perussääntöjä ja eri eläinten anatomisia mittasuhteita ja yksityiskohtia. Kurssi soveltuu kaikentasoisille tekijöille. Ilmoittautuminen viim. perjantaina 13.7.

 • 13.7. - 15.7. Palettiveitsellä maalaamaan

  Yhteensä 20 h, opettajana Heli Innala, hinta 80 €, omat materiaalit mukaan. Harjoittelemme palettiveitsellä/maalausveitsellä maalaamista öljyvärillä ja/tai akryylivärillä tekniikkaharjoituksin ja omin vapain aihein. Kurssi soveltuu kaikentasoisille tekijöille. Ilmoittautuminen viim. torstaina 21.6.

 • 15.6. - 16.6. Värien Maailma -kurssi

  Yhteensä 10 h, opettajana Leena Vainio, hinta 40 €, omat materiaalit mukaan. Tutustutaan värisymboliikkaan ja pohditaan värien merkitystä arjessa ja taiteessa sekä tehdään hauskoja ja elämyksellisiä värikokeiluja. Perjantaina luento, lauantaina työpaja. Kurssi sopii kaikille väreistä kiinnostuneille. Ilmoittautuminen viim. perjantaina 25.5.

 • 8.6. - 10.6. Akvarellimaalauksen kurssi

  Yhteensä 20 h, opettajana Zsuzsa Demeter, hinta 80 €, omat materiaalit mukaan. Opetus koostuu materiaaliopista, harjoitustehtävistä sekä itsenäisestä työskentelystä. Kukin opiskelija saa eväitä oman maalaustapansa löytämiseen ja kehittämiseen. Akvarelli on vastoin ennakkoluuloja helposti lähestyttävä ja monipuolinen ilmaisutapa ja sopii niin […]

 • 25.5. - 27.5. Pastellimaalauksen kurssi

  Yhteensä 20 h, opettajana Zsuzsa Demeter, hinta 80 €, omat materiaalit mukaan. Kurssilla opetetaan kuivapastellitekniikkaa, myös kuivapastellin ja vesivärin yhdistämistä. Sään salliessa työskennellään myös ulkotiloissa Mältinrannan ympäristössä. Sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille. Ilmoittautuminen viim.  perjantaina  4.5.

 • 18.5. - 20.5. Akryylimaalauskurssi

  Yhteensä 20 h, opettajana Heli Innala, hinta 80 €, omat materiaalit mukaan. Tutustumme akryylimaalauksen erilaisiin tekniikoihin omin ja yhteisin aihein. Mahdollisuus myös yhdistää akryyliväriä esim. hiileen tai kuivapastelliin. Kurssi soveltuu kaikentasoisille tekijöille. Ilmoittautuminen viim. perjantaina 27.4.

 • 7.4. - 8.4. Takuhon ja Urauchi – Japanilainen hierrevedostus ja paperiteosten taustaaminen

  Yhteensä 12 h (la klo 13-18, su klo 10-15), opettajana taidegraafikko Tuula Moilanen, hinta 60 € + materiaalimaksu. Kaksipäiväisellä kurssilla tutustutaan perinteiseen takuhon-hierretekniikkaan ja paperiteosten/kankaiden taustaamiseen japaninpaperilla. Kurssi antaa tarvittavat perustiedot liimoista ja muista materiaaleista, sekä opastaa työssä käytettävien välineiden […]

 • 28.2. - 28.3. Luentosarja ”Renessanssin kuvataide ja arkkitehtuuri”

  Keskiviikkoisin klo 18-19.30, luennoijana Anne Paldanius, 10 h, hinta 30 €. Luentosarja käsittelee renessanssin kuvataiteen ja arkkitehtuurin lisäksi ajan muita kulttuuri-ilmiöitä. Aloitamme 1200-luvun lopun Italiasta, Giotton vaikutuksesta 1300-luvun alussa ja Firenzen merkityksestä varhaisrenessanssin kehitykseen. Varhaisrenessanssin uudistajista siirrymme täysrenessanssin mestareihin, Rooman […]