Tampereen Taiteilijaseuran Uusin silmin –ryhmänäyttelyn konsepti on yksinkertainen: taiteilija sai valita minkä tahansa suomalaisen taideteoksen, joka on valmistunut 1910-luvun jälkeen, ja luoda siitä oman kommenttinsa haluamallaan tavalla. Mukaan valikoitui kolmekymmentä seuran taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, jotka puolestaan tekivät teoksensa kolmenkymmenen taiteilijan tuotannosta.

Sata vuotta suomalaista taidetta on teosmäärältään valtava alue. Taiteilijat ovat tarttuneet hienosti haasteeseen ja löytäneet kommentoitavia teoksia itsenäisyytemme jokaiselta vuosikymmeneltä. Nämä historian varrelta poimitut teokset antavat mielenkiintoisen ilmaisun niin Suomessa tapahtuneille historiallisille ja taidepoliittisille mullistuksille kuin kansainvälisille virtauksille. Tälle aikajanalle mahtuu suomalaisuuden symboleiksi nousseita merkkiteoksia ja intiimejä kuvauksia suomalaisesta perusarjesta. Sotavuosien synkät sävyt, ranskalaisen värimaalauksen myötä syntynyt väri-ilottelu, tiukka konstruktivismi ja radikaali yhteiskuntakritiikki ovat myös mukana Suomen taiteen satavuotisessa historiassa.

Mukana näyttelyssä ovat: B&C ensemble, Boulter Sebastian, Gråhn Krister ja Matikainen Hannamari, Hakala Anne, Heinänen Katri, Holmström Lars, Hyrkkänen Anna, Kallio Emmi, Kauppinen Sanna, Kurri Mirja, Köykkä J-P, Lehtelä Anne, Mikkilä Paula, Mononen Katri, Oinonen Hanna, Ollikainen Paula, Paananen&Ulvila, Pekkala Anna, Peltonen Erno, Pokkinen Helena, Riikonen Hannu, Riskula Helge, Salmela SA, Sasi Marjo-Riitta, Soraluoma Minna, Tuomi Juhani, Valkonen Kati, Westlin Meri, Viitala Marje ja Väätti Ilkka.

Näyttely järjestetään Taidekeskus Mältinrannan lisäksi Hiekan taidemuseossa (18.6.-20.8.) ja Emil Aaltosen museossa Tampereella (16.6.-20.8.).

Näyttelyyn voi tilata opastettuja esittelyjä. Lisätiedot: p. 010 420 2040.

Kommentit pois päältä artikkelissa Uusin silmin – Tampereen Taiteilijaseuran näyttely osana Suomi 100-v. juhlavuotta