Tampereen Taiteilijaseuran Uusin silmin –ryhmänäyttelyn konsepti on yksinkertainen: taiteilija sai valita minkä tahansa suomalaisen taideteoksen, joka on valmistunut 1910-luvun jälkeen, ja luoda siitä oman kommenttinsa haluamallaan tavalla. Mukaan valikoitui kolmekymmentä seuran taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, jotka puolestaan tekivät teoksensa kolmenkymmenen taiteilijan tuotannosta. Näyttely järjestetään kolmessa paikassa Tampereella.

Taidekeskus Mältinranta 17.6.–4.7.
Kuninkaankatu 2, 33210 Tampere
Avoinna: ma–to 12–18, pe–su 12–16. Suljettu: 23.–24.6. Vapaa pääsy.

Taiteilijat:
Krister Gråhn ja Hannamari Matikainen, Anne Hakala, Katri Heinänen, Anna Hyrkkänen, Emmi Kallio, J-P Köykkä, Paula Mikkilä, Anna Pekkala, Erno Peltonen, Helena Pokkinen, Helge Riskula, SA Salmela, Marjo-Riitta Sasi, Minna Soraluoma ja Kati Valkonen

Hiekan taidemuseo 18.6.–20.8.
Pirkankatu 6, 33210 Tampere
Avoinna: ti–to 15–18, su 12–15.
Suljettu: su 25.6.
Pääsymaksut: 8 € / 5 € / Museokortti.
Lapset alle 7 v. ilmaiseksi.
www.hiekantaidemuseo.fi

Taiteilijat:
Anne Lehtelä, Lars Holmström, Hanna Oinonen, Meri Westlin, Marje Viitala, Sanna Kauppinen, Paananen & Ulvila ja Marjo-Riitta Sasi

Emil Aaltosen museo 16.6.–20.8.
Pyynikinlinna, Mariankatu 40, 33200 Tampere
Käyntiosoite: Palomäentie 2.
Avoinna: ke 12–18, to, la, su 12–16.
Suljettu: 24.–25.6.
Pääsymaksut: 3 € / 2 € / Museokortti.
www.pyynikinlinna.fi

Taiteilijat:
B&C ensemble, Sebastian Boulter, Katri Mononen, Hannu Riikonen, Sanna Kauppinen, Mirja Kurri, Paula Ollikainen, Juhani Tuomi ja Ilkka Väätti

Sata vuotta suomalaista taidetta on teosmäärältään valtava alue. Taiteilijat ovat tarttuneet hienosti haasteeseen ja löytäneet kommentoitavia teoksia itsenäisyytemme jokaiselta vuosikymmeneltä. Nämä historian varrelta poimitut teokset antavat mielenkiintoisen ilmaisun niin Suomessa tapahtuneille historiallisille ja taidepoliittisille mullistuksille kuin kansainvälisille virtauksille. Tälle aikajanalle mahtuu suomalaisuuden symboleiksi nousseita merkkiteoksia ja intiimejä kuvauksia suomalaisesta perusarjesta. Sotavuosien synkät sävyt, ranskalaisen värimaalauksen myötä syntynyt väri-ilottelu, tiukka konstruktivismi ja radikaali yhteiskuntakritiikki ovat myös mukana Suomen taiteen satavuotisessa historiassa.

Kaikille avoimet opastukset:
Siirtymät tapahtumapaikkojen välillä kävellen.
La 17.6. klo 15  Taidekeskus Mältinranta
Ke 21.6. klo 16 alk.  Taidekeskus Mältinranta > Hiekan taidemuseo > Emil Aaltosen museo
Ke 28.6. klo 17  Taidekeskus Mältinranta
La 1.7. klo 15  Taidekeskus Mältinranta
Ti 4.7. klo 17  Taidekeskus Mältinranta
Ke 12.7. klo 16 alk.  Hiekan taidemuseo > Emil Aaltosen museo
Ke 16.8. klo 16 alk.  Hiekan taidemuseo > Emil Aaltosen museo

Näyttelyyn voi myös tilata opastettuja esittelyjä. Lisätiedot: p. 010 420 2040.

Kommentit pois päältä artikkelissa Uusin silmin – Tampereen Taiteilijaseuran näyttely osana Suomi 100-v. juhlavuotta