Suomen Puupiirtäjien Seuran 2. vuosinäyttely

TULI, VESI, MAA, METALLI ja PUU

Kiinalaisen vanhan filosofian mukaan puu on tulen, veden, maan ja metallin jälkeen maailman viides elementti.

Suomen Puupiirtäjien Seura, www.puupiirtajat.fi, on vuonna 2014 perustettu ammattitaiteilijoiden vapaamuotoinen yhdistys. Viides elementti -näyttelyssä seuran jäsenet tuovat esille puupiirroksen rikkaan ja moni-ilmeisen maailman.

Puupiirrostekniikka sai alkunsa Kiinassa yli 1500 vuotta sitten. Puupiirtäjien seura jatkaa omalla työllään tuota vanhaa ja arvokasta taidegrafiikan perinnettä, löytäen siihen aina uusia, jännittäviä näkökulmia. Puupiirrostekniikalla työskennellessään taiteilija vedostaa puulaatalle kaivertamansa kuvan paperille. Tämä satoja vuosia vanha, perinteikäs kohopainotekniikka antaa mahdollisuuden myös tämän päivän taiteilijalle monenlaiseen kaiverrus- ja vedostusjälkeen, lisäksi siihen voi yhdistää muita tekniikoita. Suurimman kirjon teoksille tuo jokaisen taiteilijan oma persoonallinen ote ja ilmaisu.

Näyttelyn taiteilijat: Elojärvi Marja-Leena, Fib Tizzi, Hakala Anne, Hakala Outimaija, Hallivuo Tuomas, Heilimo Tarja, Immonen Teija, Juntunen Kaisa, Kaila Juha, Kettunen Ella, Kirjonen Jaana, Kokkonen Taina, Krohn Inari, Kumpulainen-Sokka Maija, Laitinen Kari, Lehto Teija, Lipsanen-Rogers Maarit, Malme Heikki, Mannio Katariina, Meckelborg Maria, Meckelborg Maritta, Moilanen Tuula, Pajari Aino-Kaarina, Peltonen Tuukka, Pihlajamaa Johanna, Piironen Eija, Pokkinen Helena, Railo Esko, Rantala Ritvamarja, Rantala Taina, Salminen Jenti Hannele, Sihvonen Anna, Taskinen Katja, Thusberg Panu, Tiisala Eeva, Tuomisto Jaana, Vainio Leena, Vainionpää Anniina, Viitala Marje, Ylitalo Merja

Kommentit pois päältä artikkelissa Suomen Puupiirtäjien Seuran 2. vuosinäyttely