Miia Änäkkälä

Hidden Depths -näyttelyn teokset ilmaisevat huimausta elämän ja luonnon syvyyksien edessä. Teokset ovat vesivärimaalauksia joiden pintaa on pesty ja hiottu huopamaiseksi.  Pienellä siveltimellä maalattujen teosten hidas tekoprosessi muistuttaa kirjontaa. Teosten viivamainen kuvakieli ilmaisee vauhtia ja liikettä. Hidas työstäminen suhteessa teosten sisältöön tuo mieleen ajatuksen vauhdin veistämisestä kuvassa. Luonnonmuodot ja virtaavat viivat animoivat kaikkeuden ikuista liikettä.

Näyttely koostuu neljästätoista uudesta ja aikaisemmin valmistuneista teoksista.

Miia Änäkkälä (s.1973) on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta vuonna 1997 ja Lahden ammattikorkeakoulusta 2015. Hän on järjestänyt vuosittain näyttelyitä ja on Tampereen Taiteilijaseuran jäsen. Hän asuu ja työskentelee Ritvalassa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Miia Änäkkälä