Matti Rantanen

Työni perustuvat geometrisen maalaustaiteen perinteeseen ja käsittelevät kuvataiteen peruskysymyksiä, tila-illuusiota, tilakokemusta, materiaalin tuntua ja perspektiiviä. Teokseni ovat saaneet innoitusta mm. 70- ja 80-luvun tietokonegrafiikasta ja tieteiskuvastosta. Töissäni voi nähdä myös vaikutteita arkkitehtuurista. Minua on kiinnostanut myös glitch-estetiikka, mikä näkyy teosten kuvakielessä.

Matti Rantanen on valmistunut Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2000 ja Kuvataiteen kandidaatiksi London Metropolitan Universitystä vuonna 2008. Rantasella on ollut useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomailla, viimeksi Taidesalongissa Helsingissä vuonna 2016. Rantasen töitä on useassa suomalaisessa kokoelmassa, kuten Valtion taidekokoelmassa, Helsingin taidemuseossa (HAM), Suomen Taideyhdistyksessä ja Pro Artibus -säätiössä. Näyttelyä on tukenut Svenska kulturfonden.

Mina verk baserar sig på den geometriska målartraditionen och kretsar kring grundfrågor inom bildkonst, rumsillusion, rumsupplevelse, materialkänsla och perspektiv. Jag har blivit influerad av 70- och 80- talets datorgrafik och av den science fiction relaterade bildvärlden från samma tidsperiod. Man kan också se influenser av arkitektur i mina verk. Jag är också intresserad av Glitch estetik, vilket syns i mina målningars bildspråk.

Matti Rantanen har blivit utexaminerad från Fria Konstskolan 2000 och London Metropolitan University 2008 där han tog han tog kandidatexamen i bildkonst. Rantanen har haft flera privat och grupputställningar i Finland och utomlands. Hans senaste privatutställningen höll han på Konstsalongen i Helsingfors 2016. Rantanens verk finns i flera finska samlingar som, Statens Konstsamling, Helsingfors Konstmuset(HAM), Finska konstföreningen och Stiftelsen Pro Artibus. Utställningen har fått stöd av Svenska Kulturfonden.

Kommentit pois päältä artikkelissa Matti Rantanen