Luentosarja Barokin taide ja arkkitehtuuri

Luentopäivät: to 21.2., to 28.2., ke 6.3., to 14.3. ja to 21.3.2019 klo 17-18.30. Pitopaikka: Kulttuuritalo Laikun luentosali, Keskustori 4. Hinta: 38 €. Luennoitsijana: Anne Paldanius.

Luentosarja esittelee barokin kuvataidetta ja arkkitehtuuria 1600-luvulla sekä tyylisuunnan taustalla olevia moninaisia ilmiöitä Euroopan uskonnollisessa, poliittisessa ja taloudellisessa kehityksessä.  Aloitamme Italiasta, jossa uusi ilmaisu tuli ensimmäistä kertaa esille bolognalaisten Carraccin veljesten tuotannossa, sekä Roomassa, jossa työskenteli mm. Caravaggio.  Roomassa myös barokin arkkitehtuuri nousi kukoistukseensa.

Espanjan barokki oli hovitaidetta ja suurin mestari oli Velazquez. Myös Ranskan barokkiklassismi keskittyi hovitaiteeseen, vaikka tärkeimmät maalarit, Poussin ja Lorrain, työskentelivät Italiassa, kaukana Aurinkokuninkaan hovista. Flanderin alue oli katolista, joten sen taidekin seurasi Italian ja Espanjan esimerkkiä suurimpana mestarinaan Rubens. Hollanti puolestaan protestanttisena valtiona muutti radikaalisti taiteen suuntaa kohti realistisempaa ilmaisua ja laatukuvamaalausta: mm. Rembrandt, Hals ja Vermeer. Lopuksi katsaus barokin ilmentymiin muissa maissa, mm. englantilaiseen barokkiarkkitehtuuriin. Ilmoittautuminen: 31.1.2019 mennessä.

Ilmoittaudu tälle kurssille

Kommentit pois päältä artikkelissa Luentosarja Barokin taide ja arkkitehtuuri

Kommentointi on suljettu.