Laura Wesamaa

windy heart or inner life

heinäaplikaatio
erittää kuivan tuoksua
laitteen takaa kameran vierestä nousee pieniä oksia jotka muistuttavat lyhyitä heinävarsia

kosteudenkokemus on haalean sininen

lasin läpi nousee nystyröitä nenänvarsi on kaatua maahan tyynyn viereen
ja tämä kaikki muuttaa perspektiivin pieneksi laittaa oksan varteen pitkälleen

ihminen leijailee kantojen päällä
suureksi totuteltu kuori on yhden aineettoman verkkopussin pohjalla
makoilee siinä sillä ikuisuuden futonpatjalla

aurinkopaneeli kädellä aurinkopaneeli kasvoilla

Käsiäiselle vähäiselle jumalalle tieto sijaitsee suorakulmaisissa paikoissa
kuvat ovat valuvan olkimuksen vihjettä
häivähdys

olevaisen näyttö

kupera tuossa laavun perällä nojaava maailmaa

näiden ohi kytkeytymät ovat fantasioita siitä että näkisi kaikki pilvet yhtä aikaa

katsellessamme käsiämme tunnemme itsemme entistä yksilöllisemmäksi katsellessamme käsiemme ohi tunnemme itsemme enemmänkin kuin yksilölliseksi

kopeloimme aineettomaan kunnes käsi lopulta jää kiinni johonkin niistä tasoista
jotka ovat limittyneet keskenään ja päästämme erityisyytemme irti

luu leijuu
valkoinen käsi on tyhjempi
ei-kämmen joka koskettaa sormenpäillä aallon pintaa
pelkkä kutoo sisäänsä tiedon
tässä lumessa ei ole ketään tiettyä henkilöä
tämän kokoisena olemme koko idea itsessään täynnä ainetta juuri hyppäämässä valkoiseen sipulipussiin
leijat äärettömässä kenttien meressä

ei niiden viiva ole täyteläinen
kosketus on

teknologian monensuuntaisuus suputtaa tietoa

kermavaahtoon tulee kuoppa kun se on vaahdottunut
luut kuumenevat
ja vähäiset simpukat heijastavat
toden tuloa huokosen läpi

ja me puristelemme lunta kuin märkää pyykkiä seisomme valkoisen ja synteettisen

sinen reunalla

Laura Wesamaan kanssa käydyn keskustelun pohjalta, toukokuussa 2017 Sini Silveri

Laura Wesamaa (s. 1979) on Kuvataideakatemiasta vuonna 2006 valmistunut taiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Wesamaa on aikaisemmin pitänyt yksityisnäyttelyt mm. Sorbus-galleriassa (2015), SIC galleriassa (2013, 2016), Kluuvin galleriassa (2008) ja Galleri Bergmanissa Helsingissä (2008) sekä Poriginal galleriassa Porissa (2012). Hänen teoksiaan on ollut esillä myös useissa koti- ja ulkomaisissa ryhmänäyttelyissä, joista viimeisimpiin lukeutuvat Maalaiset/Earthlings (Galleri Sinne 2016) Clear Form (Galerie Forsblom, 2015), About The Feeling When You Are Going Up The Stairs (KARST, Plymouth, 2015), Mustarinda (Espacio Trapezio, Madrid, 2014), Transitional table (2014) ja Nix (SIC, 2014).

Itsenäisen taiteellisen työskentelynsä lisäksi Wesamaa on myös koonnut useita ryhmänäyttelyitä ja toiminut taiteilijavetoisissa yhteisöissä ja yhdistyksissä kuten Mustarinda-seurassa (2009-) ja Oksasenkatu 11:ssa (2008-2013). Wesamaa on yksi Helsingissä toimivan SIC gallerian perustajista (2012-).

’windy heart or inner life’ Studio Mältinrannassa on Wesamaan ensimmäinen näyttely Tampereella.

Sini Silveri (s. 1987) on Kemissä syntynyt runoilija ja tanssin tekijä. Silveri on julkaissut valokuvazineä Traktor Pulling ja tehnyt sanallisia ja musiikillisia kokeiluja yhtyeissä Internet ja Millenium Poster. Silverin ensimmäinen runojulkaisu Muovailen muovipussista kaunista kahvaa ilmestyi 2016 (Zäp books). Kirjoittaja vieraili taiteilijan työhuoneella 2.5.2017.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Kommentit pois päältä artikkelissa Laura Wesamaa