66 pohjoista ja 25 itäistä – Lapin Taiteilijaseuran näyttely

Taidekeskus Mältinrannassa on esillä 20.4.-14.5.2019  lappilaista nykytaidetta. Tampereen Taiteilijaseuran kuratoima näyttelykokonaisuus 66° Pohjoista leveyttä ja 25 ° itäistä pituutta esittelee kahdentoista taiteilijan voimin laajan kattauksen maalausta, piirtämistä, valokuvaa, mediataidetta ja installaatioita Lapin taiteilijaseuran jäsenistöltä.

Näyttelyn taiteilijat ovat Anssi Hanhela, Ilona Kivijärvi, Janne Erkkilä, Kari Tuisku, Mari Oikarinen, Ninni Korkalo, Noora Ylipieti, Panu Johansson, Pirkko Mäkelä-Haapalinna, Reijo Puranen, Seija Ulkuniemi ja Tuomas Korkalo.

Lapin taiteilijaseura toteuttaa näyttelyitä omien Lapissa sijaitsevien gallerioidensa lisäksi eri puolelle Suomea ja Pohjois-Eurooppaa.  Lapin taiteilijaseura on Lapin ammattikuvataiteilijoiden keskusjärjestö. Se edistää lappilaisen kuvataiteen toimintaedellytyksiä ja valvoo kuvataiteilijoiden ammatillisia ja sosiaalisia etuja. Seura tukee lappilaisten kuvataiteilijoiden työllistymistä, teosmyyntiä ja näyttelytoimintaa sekä parantaa kuvataiteen arvostusta ja asemaa kansallisesti ja kansainvälisesti. Yhdistys harjoittaa näyttely-, tutkimus-, koulutus- ja julkaisutoimintaa, koordinoi Lapin taiteilijakotiresidenssien verkostoa sekä tekee esityksiä ja aloitteita ja antaa lausuntoja.

Lapin taiteilijaseura perustettiin vuonna 1990. Jäseninä on tällä hetkellä 118 ammattitaiteilijaa. Lapin taiteilijaseuran kotipaikka on Rovaniemi, jossa toiminta on keskittynyt Galleria Napaan, Studio Mustanapaan sekä Kuukauden taiteilija -näyttelyihin Rovaniemen taidemuseossa Kulttuuritalo Korundissa. Toimipisteenä on myös Galleria Kellokas Metsähallituksen luontokeskus Kellokkaassa Ylläksellä.

Näyttelyä on tukenut Majaoja-säätiö.

Kommentit pois päältä artikkelissa 66 pohjoista ja 25 itäistä – Lapin Taiteilijaseuran näyttely