Heli Innala

Öljyvärimaalaukseni mdf-levylle kumpuavat epäsuorasti omasta elämästäni maaseudulla ja sen tapahtumista; tunteistani ja muistoistani. Käytän voimakkaita väririnnastuksia, ja maalauskieleni on monesti voimakasta, vapaata, hetkellistä ja kerroksellista. Esteettisyys on maalatessani tärkeää, mutta voin kääntää sen myös leikittelyksi itseni ja katsojan välillä.

Maalaaminen on minulle täynnä vastakohtia: ohutta läpikuultavaa ja paksua peittävää maalia; kylmää turkoosia ja lämmintä voimakasta kadmiumpunaista; tasaista pintaa ja näkyviä siveltimenvetoja; suljettuja sommittelullisia muotoja sekä jatkuvaa liikettä. Maalaamiseeni liittyy aina vahvasti uuden pinnan, värin ja suunnan kohtaaminen. Tämä kohtaaminen muodostaa värisävyistä, siveltimenvedoista ja kuvallisista elementeistä uuden maalatun muistuman.

Värillä -näyttelyn teoksissa annoin itselleni vapaan mielen ja vapaat kädet: väri on pääosassa, mutta aiheissa häilyy ei-esittävän lisäksi tunnistettavia muotoja luonnosta. Arkeni maaseudulla nivoutuu yhteen vuodenaikojen ja sään vaihteluun sekä kasvun ja valon kiertokulkuun. Teoksissani kuvaan maalauksen keinoin miten olen kohdannut näitä elämän perusasioita.

Olen vuonna 1969 Valkeakoskella syntynyt kuvataiteilija. Asun sekä työskentelen Sastamalassa. Valmistuin Imatran taideoppilaitoksesta kuvataiteilijaksi vuonna 1994. Jatko-opintoina suoritin Kuvataiteilijan AMK-tutkinnon Tampereen ammattikorkeakoulun Taiteen ja viestinnän osastolla vuonna 2004. Tampereen ammatillisesta opettajakorkeakoulusta valmistuin vuonna 2011.

Olen aktiivisesti pitänyt yksityisnäyttelyjä sekä osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin eri puolilla Suomea. Teokseni ovat etupäässä öljy- ja akryylivärimaalauksia. Olen Taidemaalariliiton varsinainen jäsen ja kuulun myös Tampereen taiteilijaseuraan, Vammalan seudun taideyhdistykseen ja AvaraTaide –taiteilijayhdistykseen. Vuodesta 1998 lähtien olen toiminut maalauksen ja piirustuksen tuntiopettajana eri aikuisopistoissa Pirkanmaan ja Satakunnan alueella.

Kommentit pois päältä artikkelissa Heli Innala