Erno Peltonen

Early morning alkaloids – maalauksia

Maalaamisen tarjoamaa olemassaolon tunnetta on vaikea korvata. Se on työskentelyni liikkeellä pitävä voima – deadlinen lisäksi. Käytän maalaamista häikäilemättömästi myös itsetutkiskelun välineenä. Omakuvalliset teemat ovatkin riivanneet maalaamistani alusta alkaen. Ongelmallista siitä tekee sen kiusallinen rehellisyys ja ehkä itsekeskeiseltä vaikuttava sävy. Kankaalle siirtynyttä on mahdoton puhua pois. En anna sen kuitenkaan häiritä, koska muuten tekeminen pysähtyy ja uuden löytäminen estyy. Maalarin tehtävä on maalata.

Tyyliltään teokseni liikkuvat jossain esittävän realismin ja ekspressiivisen maalausjäljen välimaastossa. Tasapainoilen viitteellisyyden ja esittävyyden välillä. Viittaan maalauksissani klassisen maalaustaiteen pateettiseen mieskuvaan ja muotokuvan traditioon. Myöskään aamukahvia ei tule unohtaa. Näyttelyä on tukenut Paulon Säätiö.

Erno Peltonen (s. 1978) on tamperelainen taidemaalari, joka on valmistunut kuvataiteilijaksi TAMKista 2009. Hänen teoksiaan on viimeksi ollut esillä ArtHelsinki 2013 –messuilla, Tampereen Taidemessuilla sekä marraskuussa 2013 Gallerie Art Roomin talvinäyttelyssä Pyynikin Trikoolla. Hän on Taidemaalariliiton ja Tampereen Taiteilijaseuran jäsen.

Kommentit pois päältä artikkelissa Erno Peltonen