Aaron Hiltunen

Aaron Hiltunen – Valoa ylhäältä

Aaron Hiltusen tuotantoa luonnehditaan usein kantaaottavaksi, ja Hiltunen seuraakin suomalaista yhteiskuntaa kiinnostuneena ja havainnoi tarkasti ympäristöään. Monet tälle ajalle ominaiset ilmiöt huolestuttavat Hiltusta, ja hän käsittelee aiheita teoksissaan.

”Olen alkanut epäilemään, voisiko taide edes millään muotoa vaikuttaa maailmassa vallitsevaan epäjärjestykseen, joka näyttää pahenevan entisestään. Onko syynä väestöräjähdys vai mikä?  Pakolaisvirrat kasvavat, ihmiset pakenevat synnyinseuduiltaan seuduille, joilla jo on itselläänkin vakavia ongelmia. Teokseni ”Exodus” ottaa kantaa juuri tuohon ongelmaan.

Maalaus ”Viattomat 2” kyseenalaistaa kykymme välittää toisista, rakastaa, ja juuri välittäminen edellyttää viattomuutta, joka meiltä ihmisinä täysin puuttuu. Uskomukset ja uskonnot eivät näytä onnistuneen. Ovatko ne vain turhaa nekin?”

Taide on Hiltusen mielestä hyvä tapa välittää erilaisia tuntemuksia muille ihmisille.

”Kaunotaidetta saa tietty tehdä, jos osaa. Minulle taide on kuitenkin tapa, jolla ilmaisen ajatuksiani. Siksi teen ekspressionistisia teoksia.”

Taidemaalari Aaron Hiltunen (s. 1926) on Turun Taiteilijaseuran kunniajäsen. Ensimmäisen näyttelynsä hän piti vuonna 1990 Brinkkalan Galleriassa, minkä jälkeen yksityisnäyttelyitä on ollut pari kertaa vuodessa. Hiltusesta vuonna 2014 julkaistu Enni Niemelän haastattelu löytyy linkistä: http://www.turuntaiteilijaseura.fi/news/helmikuun-jasen-aaron-hiltunen/ (otteita tekstissä myös ko. haastattelusta)

Kommentit pois päältä artikkelissa Aaron Hiltunen