Lotta Nevanperän näyttely on avautunut Laikussa

Taidelainaamon Galleria Kulttuuritalo Laikussa esittelee kuukausittain kokoelmanäyttelyjen lisäksi myös yksittäisten taiteilijoiden näyttelyjä. Maaliskuussa 2019 vuorossa on kuvataiteilija LOTTA NEVANPERÄ, jonka mustemaalaukset ovat esillä 31.3. saakka Laikun aukioloaikoina. Tervetuloa tutustumaan!

”Olen työskennellyt aiemmin taidegrafiikan parissa, mutta viime vuosina grafiikka on saanut vastapainokseen nestemäisellä tussilla vapaammin toteutetut mustemaalaukset.

Mustemaalausten myötä irrottauduin tietoisesti teosten luonnostelusta ja karsin myös työvälineeni minimiin. Kohdistin huomioni siihen, miten vähän on tarpeeksi, ilmaistakseni itseäni silti kokonaisvaltaisesti. Teokseni ovat välineiden sanelemana usein mustavalkoisia, mutta kuvista löytyy paikoin myös pieniä sävyllisiä elementtejä, kuin vaatien katsetta puoleensa.

Käsittelen teoksissani ihmisen katoavaa suhdetta luontoon; muuttuvia maisemia ja kohti ekologista kriisiä ajautuvaa maailmaa. Luon kädenjäljettömiä ja koskemattomia pintoja, rakentaen niiden ympärille tarkoin rajattuja, inhimillisiä ääriviivoja. Jokainen teos on pysyvä kuvaus yksittäisestä hetkestä. Teos ei muutu, mutta maailma sen ympärillä muuttuu.”

Kommentointi on suljettu.